Διπλό μπόνους για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχασαν λεφτά λόγω κορονοϊού

Διπλή έκτπωση φόρου θα κερδίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι απόλεσαν το 40% του εισοδήματός τους μετά την θέσπιση έκπτωση λόγω κορονοϊού....

Το 30% των χαμένων ενοικίων θα αφαιρεθεί από τον φόρο εισοδήματος ή και τον ΕΝΦΙΑ ενώ όσοι πληρώνουν εμπρόθεσμα φόρους και δόσεις από ρυθμίσεις οφειλών θα πάρουν έξτρα έκπτωση ίση με το 25% των ποσών που θα έχουν πληρώσει για τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο, η οποία θα φανεί στον προσωπικό τους λογιαρισμό στο Τaxisnet τον Ιούλιο. Η έκπτωση 25% ισχύει μόνο για τις φορολογικές υποχρεώσεις Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 1η Ιουλίου να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τη «Δήλωση Covid», όπου θα δηλώσουν τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια που έχουν λάβει. Μέχρι χθες το απόγευμα, 185.765 φορολογούμενοι είχαν οριστικοποιήσει τις δηλώσεις Covid, ενώ έχουν υποβληθεί και 9.306 τροποποιητικές.


Το φορολογικό όφελος θα είναι μεγαλύτερο για τους ιδιοκτήτες που εξυπηρετούν κάποια ρύθμιση στην Εφορία. Αν δεν έχουν κάποια ρύθμιση ή έχουν επιλέξει να αναστείλουν την πληρωμή των οφειλών τους μέχρι και τον Οκτώβριο, τότε το όφελος περιορίζεται στο 30% του ενοικίου που δεν εισπράχθηκε.


Πηγή:dikaiologitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »