Κορινθία: “Φύτεψαν” πυλώνες υψηλής τάσεις στα χωράφια τους χωρίς να τους ρωτήσουν (video)
Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά καθώς όπως τονίζουν δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη....Κραυγή αγωνίας για πέντε χωρία της Κορινθίας που χωρίς να τους ρωτήσουν φύτεψαν κεραίες υψηλής τάσης στα χωράφια τους σε έκταση πάνω από 5.000 στρέμματα.

Όπως καταγγέλλει ο Τάσος Παπαϊωάννου, έγινε από τον ΑΔΜΗΕ, ένα δικαστήριο ερήμην 145 ατόμων ακόμα και του δασικού συνεταιρισμού.

«Η αποζημίωση είναι αντί πινακίου φακής. Δε θα τους αφήσουμε έτσι, θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα. Μπορούσαν να το κάνουν υπογείως το δίκτυο ή περιφερειακά όπως ήταν το παλιό δίκτυο. Μιλάμε για 400.000 βολτ, για καταστροφή 5.000 στρεμμάτων, για θάνατο αυτών που εργάζονται εδώ» υπογράμμισε.

«Το έργο δεν έγινε για έξι μήνες ή για ένα χρόνο, θα είναι για τις επόμενες γενιές και είναι καταστροφικό. Ακόμα και οι μέλισσες αποπροσανατολίζονται και δε θα γίνεται η γονιμοποίηση» τόνισε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Οι κάτοικοι εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τις καλλιέργειές τους και ζητούν τη μέριμνα του κράτους, το οποίο όπως λένε, τους έχει αγνοήσει. Πηγή βίντεο: supertvkorinthos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »