Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση - Φθηνότερα θα κοστίζουν ο καφές και τα αναψυκτικάΟ τουρισμός και η εστίαση έχουν πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορονοϊού και το γενικό lockdown που επιβλήθηκε στην οικονομία....

Γι' αυτό και στην κυβέρνηση κάνουν σκέψεις για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους κλάδους. Εκτός από την πιθανότητα η εστίαση να επανεκκινήσει νωρίτερα από την 1η Ιουνίου, που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπυργός, όλα δείχνουν ότι ο τομέας θα στηριχθεί και με μείωση του ΦΠΑ σε πολλά προϊόντα.


Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αναμένεται μείωση του ΦΠΑ στο 13% από 24% που είναι μέχρι σήμερα σε προϊόντα στην εστίαση, και συγκεκριμένα στον καφέ, τα αναψυκτικά, τα ροφήματα, τους χυμούς και το τσάι.

Παράλληλα, μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% αναμένεται και στα ακτοπλοϊκά αλλά και στα αεροπορικά εισιτήρια. Σήμερα ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι στο 13%. Σύμφωνα με το MEGA, από την πρώτη Ιουνίου ενδέχεται να κατέβει στο 12 ή και στο 11%, ενώ υπάρχει και σενάριο για μείωση στο 6%.

Σε ό,τι αφορά στο τέλος διαμονής για τα ξενοδοχεία, το οποίο σήμερα είναι από 50 λεπτά έως 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση, υπάρχει πρόταση για κατάργηση για τρεις μήνες. Παράλληλα αναμένεται η κατάργηση ή μείωση της προκαταβολής φόρου.

Τα σενάρια αυτά επιβεβαιώνονται και από το δελτίο ειδήσεων του Open το οποίο αναφέρει ότι μέχρι την Πέμπτη αναμένονται ανακοινώσεις για:

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 11%.

-Καφές, αναψυκτικά και ροφήματα μείωση ΦΠΑ από 24% σε 11%.

-Μείωση σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια από το 24% σε 13%.

-Προσωρινή αναστολή ή μείωση στο τέλος διαμονής στα τουριστικά καταλύματα.

Πηγή:thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »