Τσιόδρας: Πιο ξεκάθαρος δεν γίνεται – «Οι ακραίες θερμοκρασίες και ο ήλιος δεν σκοτώνουν τον κορωνοϊό»Τέλος στις… ελπίδες να απαλλαχθούμε από τον κορωνοϊό λόγω καύσωνα βάζει ο Σωτήρης Τσιόδρας....
Οι… 6/10 που μπορούν να σώσουν την παρτίδα και όλες οι εξελίξεις στην μάχη με τον «αόρατο εφιάλτη».


Στις παραινέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να μην εφησυχάζουν οι λαοί με τις υψηλές θερμοκρασίες, αναφέρθηκε εκτενώς στην ενημέρωση της Παρασκευής, 15.05.2020, κατά την οποία ανακοίνωσε 40 νέα κρούσματα και συνολικά 160 νεκρούς, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ωστόσο, ο κ. Τσιόδρας είπε πως ακόμα και το 60-70% του πληθυσμού στη χώρα να κρατήσει τα μέτρα αποστάσεων και προφύλαξης, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα νούμερα της επιδημίας χαμηλά. Όλα αυτά ενώ ήρθε και η απόφαση να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ο Τσιόδρας… για την πρωτόγνωρη ζέστη


Στις ακραίες για την εποχή θερμοκρασίες έκανε ειδική αναφορά, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η έκθεση στον ήλιο δεν «σκοτώνουν» τον ιό.


«Μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Η άμεση έκθεση στον ήλιο και η θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς δεν έχει προληπτική δράση απέναντι στον κορωνοϊό» ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενόψει του “καυτού” τριημέρου, κατά το οποίο πολλοί πολίτες αναμένεται να αναζητήσουν δροσιά στις παραλίες.


Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι ο λόγος που δεν έχουμε ακόμα εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα είναι, όχι γιατί ο ιός έχασε τη δύναμή του, αλλά γιατί με τη συμπεριφορά μας, με την τήρηση των μέτρων, κρατήσαμε την κυκλοφορία του σε χαμηλά επίπεδα και σιγά σιγά αν μείνουμε έτσι σβήνει, αλλά όμως δεν έχει εξαφανιστεί.

“Σίγουρα η πρώτη φάση έχει υποχωρήσει, το πρώτο κύμα της επιδημίας στην Πατρίδα μας έχει
υποχωρήσει, έχουμε μικρή διασπορά στο γενικό πληθυσμό, αλλά ταυτόχρονα έχουμε τοπικές επιδημίες τις οποίες όλοι πρέπει να βοηθήσουμε”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.Τσιόδρας: “Αν το 60-70% συμμορφωθεί με τα μέτρα θα κρατήσουμε τον ιό “χαμηλά”

Αν το 60-70% του πληθυσμού στη χώρα μας συμμορφωθεί με τα μέτρα θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε χαμηλά τα κρούσματα και τους θανάτους, στο σημείο που είναι σήμερα, επισήμανε ο καθηγητής.


Ο καθηγητής δήλωσε ανήσυχος με το ενδεχόμενο να γίνει πρακτικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν πολλαπλές ταυτόχρονα επιδημίες σε πολλά μέρη, καθώς αυτές θα δοκιμάσουν την επάρκεια του συστήματος, αλλά και την άρση των μέτρων και κυρίως τη δυνατότητά μας να επιστρέψουμε στη μερική κανονικότητα:

“Δεν τελείωσε η πανδημία”, τόνισε με έμφαση ο Σ. Τσιόδρας και επισήμανε ότι είναι πρόωρο να πούμε ότι η πανδημία τελειώνει στη χώρα μας.


Πηγή:newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »