Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τους δύο κατηγορούμενουςΣε έντονη συναισθηματική φόρτιση η τελευταία συνεδρίαση στη δίκη για τον ομαδικό βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης....

Η Έδρα απέρριψε κάθε ελαφρυντικό, που είχαν ζητήσει οι συνήγοροι υπεράσπισης και έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, με ομόφωνη απόφαση των τριών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων.

Δεκτό το αίτημα ανωτάτων ποινών της Εισαγγελέως: Ισόβια για ανθρωποκτονία συν 15 έτη για βιασμό η απόφαση του δικαστηρίου
Την ανώτατη ποινή και για τα δύο αδικήματα επέβαλε ομόφωνα έτσι, το δικαστήριο στους δύο κατηγορούμενους, μετά την απόφαση της έδρας να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Η Εισαγγελέας της Έδρας, Αριστοτελεία Δόγκα, ζήτησε να τους επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού, ενώ για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού που επισύρει ποινή από 10 έως 15 έτη, ζήτησε να τιμωρηθούν με το ανώτατο όριο, δηλαδή τα 15 έτη.

Η έδρα έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέας επί των ποινών και με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η πολύκροτη υπόθεση που συντάραξε την ελληνική κοινωνία.Πριν τις τελικές αποφάσεις επί των ποινών, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ένοχους χωρίς ελαφρυντικά τους δύο κατηγορούμενους (ο 23χρονος Μ.Κ. και ο 21χρονος Α.Λ.) για τη φρικτή δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν:
  • Για τον κατηγορούμενο Μ.Κ. τα εξής ελαφρυντικά: ακαταλόγιστο ή μειωμένου καταλογισμού, μετεφηβικής ηλικίας, ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς προς το δικαστήριο υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να παραμείνει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο και να παρέλθει το 18μηνο
  • Για τον κατηγορούμενο Α.Λ. τα εξής ελαφρυντικά: μετεφηβικής ηλικίας, πρότερου έντιμου βίου, ειλικρινούς μεταμέλειας, καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του και ότι βρισκόταν σε εξάρτηση από το άλλο άτομο
Εισαγγελέας της Έδρας, Αριστοτελεία Δόγκα: «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό. Δεν άκουσα αλήθειες, μέσα στην δικαστική αίθουσα»

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά και καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά, αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», κατέληξε η εισαγγελέας, η οποία ακόμη επισήμανε ότι δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα. Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος. Μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν, όπως κατάντησαν».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »