Ιερέας κοινώνησε πιστούς από την πίσω πόρτα - Δείτε την εικόνα


Έρευνα ξεκίνησε η Αρχιεπισκοπή...
Θεία Μετάληψη σε πιστούς, από την… πίσω πόρτα του ναού, παρά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για κλειστές εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.


Έρευνα για περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι διεξάγει η Αρχιεπισκοπή έπειτα από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν τον ιερέα της εκκλησίας να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους.
Ιερέας της εκκλησίας να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:


«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».


Σύμφωνα με το zougla.gr ο ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι πρόσφερε σήμερα, Κυριακή των Βαϊων (12.04.2020), τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς, από την… πίσω πόρτα του ναού, παρά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για κλειστές εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »