Πάσχα… αλλιώς φέτος - Πώς η κυβέρνηση θα περιορίσει σούβλες και οικογενειακά τραπέζια
Μπορούμε να ψήσουμε το αρνί στο φούρνο μας, δηλώνει ο Στέλιος Πέτσας... Πάμε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξαιτίας του γεγονότος ότι πήραμε γρήγορα, αυστηρά μέτρα, τα οποία ακολούθησαν οι Έλληνες στη συντριπτική πλειοψηφία, σημείωσε ο ίδιος. 

Πρόσθεσε ότι σε ότι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυβέρνηση εξετάζει την αυστηροποίηση, ιδίως όσον αφορά τον αριθμό των μετακινήσεων και το χρονικό περιορισμό τους. Σε ό,τι αφορά τους μισθούς στο δημόσιο απάντησε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει στο σχεδιασμό «κανένα μέτρο μείωσης μισθού στο Δημόσιο ή σύνταξης».


«Το σούβλισμα του αρνιού είναι αφορμή για να υπάρξει μία παρέα, μια συνάθροιση. Ξέρουμε όλοι τι γίνεται στις γειτονιές και τις πυλωτές των πολυκατοικιών. Αυτό που πρέπει να αποτρέψουμε είναι η συνάθροιση», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του Dikaiologitika News. Απαντήσεις για όλα τα θέματα κλήθηκε να δώσει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπροσώπος Στέλιος Πέτσας στον «Real Fm» σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Αναφορικά με το Πάσχα ο κ. Πέτσας είπε ότι το σούβλισμα του αρνιού είναι αφορμή για να υπάρξει μία παρέα, μια συνάθροιση. Ξέρουμε όλοι τι γίνεται στις γειτονιές και τις πυλωτές των πολυκατοικιών. Αυτό που πρέπει να αποτρέψουμε είναι η συνάθροιση. Για αυτόν τον λόγο υπάρχει φέτος κάτι διαφορετικό, η αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μπορούμε να ψήσουμε το αρνί στο φούρνο μας και του χρόνου να είμαστε καλά -όλοι με υγεία- να συνεχίσουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις μας και να γιορτάσουμε όπως γιορτάζουμε κάθε χρόνο. Επομένως, φέτος το Πάσχα δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα σουβλίσουμε τα αρνιά στις αυλές μας και δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Έχουμε την πίστη μέσα μας. Θα γιορτάσουμε και του χρόνου και την επόμενη χρονιά αρκεί να έχουμε κοντά μας τους αγαπημένους ανθρώπους μας. Ας σουβλίσουμε, λοιπόν, τον κορονοϊό φέτος μένοντας στο σπίτι και παίρνοντας τα μέτρα προστασίας.

Οι λειτουργίες στις εκκλησίες και ο περιορισμός στο σπίτι

Σήμερα υπάρχει η σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματά της. Έχουμε πει ότι θα εξετάσουμε τη λειτουργία των εκκλησιών κεκλεισμένων των θυρών από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Την επόμενη εβδομάδα, το θέμα θα απασχολήσει την Επιτροπή των ειδικών και θα υπάρξει εισήγηση προς την Κυβέρνηση.


Για τον περιορισμό στο σπίτι, σημείωσε ότι η εκτίμηση που έχουμε με βάση τα σενάρια, τα οποία είχαν αναπτυχθεί από τις πρώτες ημέρες είναι ότι πάμε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξαιτίας του γεγονότος ότι πήραμε γρήγορα, αυστηρά μέτρα, τα οποία ακολούθησαν οι Έλληνες στη συντριπτική πλειοψηφία. Και για αυτό τους ευχαριστούμε. Δεν πρέπει, όμως, να υπάρξει εφησυχασμός. Πρέπει να ακολουθούμε συνεχώς τις οδηγίες των ειδικών και να μένουμε στο σπίτι. Αυτό είναι το καλύτερο όπλο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, μπορούμε να γίνουμε ήρωες μένοντας στο σπίτι μας. Σώζουμε ανθρώπινες ζωές μένοντας σπίτι μας.

Αυστηροποίηση του περιορισμού στις μετακινήσεις

Εξετάζουμε την αυστηροποίηση, ιδίως όσον αφορά τον αριθμό των μετακινήσεων και το χρονικό περιορισμό τους. Αναμένουμε τις εισηγήσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες. Αρα, σχετικές ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Αυτό δεν θα θίξει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά ένα μικρό ποσοστό, το οποίο κάνει κατάχρηση. Θέμα καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν εξετάζεται. Η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο «όχι». Σε ό,τι αφορά περιορισμούς κατά την περίοδο του Πάσχα, το αξιολογούμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, οριστική απόφαση για το τι ακριβώς θα γίνει με τα sms στο 13033 δεν έχει ληφθεί. Η όποια απόφαση πάντως δεν θα θίγει αυτούς οι οποίοι είναι συνεπείς, που είναι η πλειοψηφία των πολιτών. Θα υπάρχει περιορισμός είτε στον αριθμό των εξόδων για μια αιτία (πχ σούπερ μάρκετ) είτε στο χρόνο εξόδου, είτε συνδυασμός των δυο. Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο ή μεθαύριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποκλείεται να απαγορευτεί η έξοδος από το σπίτι για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »