Τις μέρες τις απαγόρευσης κυκλοφορίας να μην ξεχνάμε τα αδέσποταΤην υποχρέωση να παρέχεται φροντίδα στα αδέσποτα ζώα εν μέσω της απαγόρευσης κυκλοφορίας υπενθυμίζουν φιλοζωικές οργανώσεις....


Σημειώνεται ότι ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος δήλωσε στην επίσημη του Υπουργείου σελίδα του ότι «η μέριμνα για τα ζώα, ειδικά στις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, δεν παύει να αποτελεί καθημερινή μας ευθύνη. Η σίτιση και η παροχή νερού σε ζώντα πλάσματα για να μην πεθάνουν είναι σκοπός ιερός.»

«Επομένως», σημειώνει η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, «σιτίζουμε και δίνουμε νερό στα αδέσποτα ζώα τηρώντας όλες τις οδηγίες του κράτους και λαμβάνοντας υπόψη μας ότι η κανονικότητα των προηγούμενων μηνών και ετών δεν μπορεί να είναι και η κανονικότητα του σήμερα.»

Η ΠΦΠΟ αναφέρει ακόμα:

«Ο Υπουργός στις ίδιες δηλώσεις του ανακοινώνει, ότι ζήτησε από τους Δήμους να παρέχουν βοήθεια τόσο στα αδέσποτα όσο και στα δεσποζόμενα σε ειδικές περιπτώσεις .

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Δήμους της χώρας να υπακούσουν στις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών και να παρέχουν επαρκή και καλή τροφή στα αδέσποτα μέσω των φιλοζωικών συλλόγων και των άλλων φιλόζωων πολιτών ή και με ίδιες δυνάμεις για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η κρίση.

Στις περιπτώσεις που ανακύπτουν προβλήματα καλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα φιλοζωικά τους σωματεία για να παρεμβαίνουν και σε δεύτερη φάση να μας ενημερώνουν στο info@pfpo.gr ώστε να επιλύονται .

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία θα αποστείλει επιστολή σε όλους τους Δήμους για παροχή επιπλέον τροφής στα αδέσποτα και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις για να μην δημιουργούν προσκόμματα στους πολίτες που μεταβαίνουν προς σίτιση των ζώων, αδέσποτων και των δεσποζόμενων , που βρίσκονται μακριά από την οικία τους .

Η ΠΦΠΟ συνιστά ψυχραιμία στους πολίτες , τήρηση των κυβερνητικών μέτρων και υπευθυνότητα.

Δυστυχώς την ανευθυνότητα κάποιων πολιτών την πληρώνουμε τώρα όλοι.»

Πηγή:topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »