Θράσος: Οι νταήδες του Βύρωνα έβγαλαν selfie στο αστυνομικό τμήμαΦωτογραφίες με υβριστικές φράσεις μέσα από το αστυνομικό τμήμα δημοσίευσαν στο instagram οι τρεις νταήδες για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου στον Βύρωνα....

Θρασύτατοι οι νταήδες του Βύρωνα! Μέσα από το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο προσήχθησαν για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου, ανάρτησαν inststory με selfie φωτογραφίες που τράβηξε φίλος των τριών από τους οκτώ προσαχθέντες. Αμετανόητοι για τον ξυλοδαρμό του μαθητή της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Βύρωνα, συνοδεύουν τις φωτογραφίες από υβριστικές φράσεις.Στις φωτογραφίες, που δημοσιεύει το VyronasNews, νεαρός, ο οποίος είχε πάει για… συμπαράσταση στους φίλους του στο τμήμα, ανέβασε τη φωτογραφία σαν story στο instagram, με τους τρεις προσαχθέντες στο βάθος, η οποία συνοδεύτηκε με την υβριστική φράση “Τ’ αδέρφια μου δεν μασάνε π…..ες!”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον Βύρωνα έχουν αρχίσει δειλά-δειλά να ανοίγουν στόματα: Καταγγελίες σε συμμορίες ανηλίκων με συγκεκριμένες ονομασίες, ακόμα και χαρακτηριστικά λογότυπα, οι οποίοι εκφοβίζουν καθημερινά μαθητές.Στη συνέλευση γονέων του σχολείου παρέστη και η αδελφή του μαθητή, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας του ξυλοδαρμού του. Φανερά σοκαρισμένη, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Βοηθήστε μας να λυθεί το πρόβλημα. Η διήμερη αποβολή δεν είναι η λύση. Πολύ πιθανόν, οι γονείς μου σήμερα να πήγαιναν στην κηδεία του αδερφού μου…”.

Σημειώνεται ότι ο μαθητής λυκείου στον Βύρωνα έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από μαθητές του σχολείου του και εξωσχολικούς. Ο 17χρονος δέχθηκε άγρια επίθεση μέσα στην αυλή του σχολείου, όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί τη μικρή του αδελφή, η οποία επίσης δέχεται συχνά bullying από τους συμμαθητές της.

«Με χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα», δήλωσε ο 17χρονος μαθητής.

Στο Γυμνάσιο του Βύρωνα η υπουργός Ν. Κεραμέως


Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισκέφθηκε το πρωί το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό.

Η υπουργός, που ενημερώθηκε από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα». «Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για τη διερεύνησή του. Έχουν ήδη ληφθεί παιδαγωγικά μέτρα για τους μαθητές που έχουν αναμειχθεί σε αυτό το πρωτοφανές περιστατικό. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη: Καταδικάζουμε απερίφραστα περιστατικά που δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο σχολείο. Υπάρχουν εφήμερες λύσεις, υπάρχουν και μακροπρόθεσμες. Έχω ήδη δώσει εντολή για να μεταβεί ομάδα ψυχολόγων που θα υποστηρίξουν την εκπαιδευτική κοινότητα», ανέφερε η υπουργός. «Σε βάθος χρόνου θα εγκαθιδρυθεί ένας ''δάσκαλος εμπιστοσύνης'' στον οποίο τα παιδιά θα μπορούν πιο εύκολα να μιλήσουν και θα ενταχθούν και νέες θεματικές» ανακοίνωσε η υπουργός.

Νωρίτερα η υπουργός ανέφερε σε tweet:


Αναφορικά με την επίθεση εναντίον μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα, η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα. 1/2— Nίκη Κεραμέως (@nkerameus)


2/2 Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος.— Nίκη Κεραμέως (@nkerameus)
«Αναφορικά με την επίθεση εναντίον μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα, η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα.

Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος».

«Είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο» αναφέρει η υπουργός σε tweet:

«Αναφορικά με την επίθεση εναντίον μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα, η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα.

Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος».Πηγή: Vyronasnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »