Η Κορινθία “παραλύει”: Ράφια αδειάζουν, καταστήματα ακυρώνουν, προμηθευτές αγωνιούν
Μπορεί τα κρούσματα Κορωναϊoύ να είναι ελάχιστα στην Ελλάδα, ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει τα πιο ακραία μέτρα προστασίας, με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια να δίνει εντολή για ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.... Το πλήγμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, καθώς οι επαγγελματίες είναι εκείνοι που θα υποστούν τις σοβαρές συνέπειες των απαγορεύεσεων. Την ίδια ώρα, ο φόβος που μεταδίδουν τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας, έχει οδηγήσει τους πολίτες στο να βρεθούν σε σούπερ μάρκετ, αδειάζοντας ράφια με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. 

Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει και στην Κορινθία.

Το ρεπορτάζ του klife.gr αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, πολλοί ήταν οι επαγγελματίες που προχώρησαν σε ακύρωση μεγάλων παραγγελιών, παίρνοντας σαφώς μικρότερες ποσότητες, οι οποίες είχαν γίνει με σκοπό την δεδομένη μεγάλη προσέλευση που θα υπήρχε. Στο Λουτράκι και την Κόρινθο παρατηρείται έντονα. Εταιρείες που προμηθεύουν με είδη εστίασης καταστήματα σε όλη την Κορινθία, δέχονται ακυρώσεις και άρα θα βρεθούν με αρκετά μειωμένο τζίρο και ανησυχία τους είναι μεγάλη, όπως μας εκφράστηκε σε επικοινωνία που είχαμε με ορισμένους εξ αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις των δήμων που ακυρώνονται, τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και ιδιωτικές εκδηλώσεις, κυρίως όσες περιέχουν συνάθροιση μικρών παιδιών.

Τα σούπερ μάρκετ σε πολλές περιοχές ανά την Κορινθία, έχουν πέσει “θύματα” του φόβου που κυριαρχεί στις τάξεις των πολιτών το τελευταίο διάστημα και αφορά την εξάπλωση του κοροναϊού. Αλεύρι, μακαρόνια και αρκετά ήδη ξηράς τροφής εξαφανίζονται, όπως και είδη απολύμανσης, ευτυχώς όχι με γενικευμένο ρυθμό μέχρι τώρα. Και αυτό, δεν είναι κάτι που είδαμε σε κάποιο σημείο τυχαία, αλλά πληροφορίες που φτάνουν στο klife.gr από ανθρώπους των επιχειρήσεων αυτών, οι οποίοι δεν πιστεύουν στα μάτια τους.

Ακόμα και σχολεία με προγραμματισμένες σχολικές γιορτές και λαχειοφόρους, πλέον ακυρώνουν τα event, χωρίς ωστόσο να ξέρουν τι θα απογίνουν όλες αυτές οι ετοιμασίες.

Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει εκτός ελέγχου, το τριήμερο των Αποκριών είναι πολύ κοντά και ουδείς μπορεί να απαντήσει στο πόσο θα ενταθούν οι αντιδράσεις.

Πηγή:klife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »