Peloponnese Wine Festival: 23 παραγωγοί της Κορινθίας ανάμεσα σε Ferrari, Maserati και Rolls Royce



Το φεστιβάλ επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στο μουσείο της οδού Ιουλιανού, αναδεικνύοντας τις ποικιλίες, τα terroir, τα στιλ, τις τάσεις και τους γόνιμους πειραματισμούς που χαρακτηρίζουν το «σήμερα» του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας. Συνολικά 23 οι συμμετοχές παραγωγών από την Κορινθία...


Οι παραγωγοί από την Κορινθία που συμμετέχουν είναι:

GUAI’A WINES, SEMELI ESTATE, ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ ESTATE, ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, LANTIDES WINERY, LAFAXANIS WINERY, ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ, ESTATE CONSTANTIN GOFAS, STROFILIA ESTATE WINERY, ZACHARIAS, RAPTIS WINES, ΚΤΗΜΑ ΜΗΤΡΑΒΕΛΑ, BIZIOS ESTATE, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ, KORONIOTIS, ΚΤΗΜΑ ΠΥΡΓΑΚΗ, GIANNIKOS WINERY, BARAFAKAS WINERY, SELLAS WINERY, KTIMA BAIRAKTARIS, DOMAINE GIOULIS, PAPAGIANNOPOULOS WINES, LAFKIOTIS

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου τα κρασιά της Πελοποννήσου δίνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού με τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες χώρου έχοντας για φόντο Aston Martin, Lotus, Rolls Royce, Bentley, Alfa Romeo, Mercedes, Porsche, BMW και πολλά ακόμη ακαταμάχητα τετράτροχα. Το Peloponnese Wine Festival επιστρέφει στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, που το φιλοξένησε και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις του, με 40 παραγωγούς να δίνουν το «παρών», πάνω από 400 ετικέτες προς δοκιμή και πολλαπλές παράλληλες εκδηλώσεις, που στόχο έχουν την ανάδειξη της αυθεντικότητας και της ποικιλομορφίας του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας.


Πώς ανοίγουμε ένα ήρεμο ή ένα αφρώδες κρασί; Τι πρέπει να προσέχει κανείς όταν διαμορφώνει μια εστιατορική λίστα; Πρέπει να μεταγγίζονται τα ερυθρά κρασιά; Πώς συνδυάζουμε κρασί και φαγητό; Μέσω μιας σειράς δεκάλεπτων σεμιναρίων, που θα πραγματοποιούνται από τις 13:00 και ανά μία ώρα, τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (ΠΕΝΟ) θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με το κοινό. Όσο για το masterclass που επιφυλάσσει στους επισκέπτες της έκθεσης ο Γιάννης Καρακάσης ΜW θα παραμείνει, μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσει, αίνιγμα. Μέσω της τυφλής γευσιγνωσία του «The enigma masterclass» ο Master of Wine θα δώσει την δική του αίσθηση για τα κρασιά της Πελοποννήσου. Αγιωργίτικο ή Μοσχοφίλερο; Μαυροδάφνη Πελοποννήσου κόντρα σε Μαυροδάφνη Κεφαλλονιάς; Κάθετη γευσιγνωσία; Αυτό θα το ανακαλύψει κανείς επιτόπου.



Καθώς για άλλη μια χρονιά η εκδήλωση γευσιγνωσίας της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου χρησιμοποιεί το my.wine.gr, μια εύκολη στη χρήση ηλεκτρονική εφαρμογή, θα έχει κανείς τη δυνατότητα να κρατήσει ηλεκτρονικές σημειώσεις και να βαθμολογήσει τα κρασιά που δοκίμασε, αλλά και να φτιάξει μια λίστα με τα αγαπημένα του. Κι αν πεινάσει, θα τον περιμένουν οι γεύσεις της γνωστής καντίνας Food Truck, εμπνευσμένες από τους δρόμους της Εγγύς Ανατολής.

Peloponese Wine Festival, Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Ιουλιανού 33-35 & Γ’ Σεπτεμβρίου 74-78, Αθήνα. Ωράριο λειτουργίας: 12:00-20:00. Το κόστος συμμετοχής είναι € 5 (ελεύθερη για τους επαγγελματίες του κλάδου με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας) και περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ελεύθερη είσοδο στους χώρους του μουσείου.

Πηγή:klife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »