Πιπιλή: Να δίνουν αποζημίωση όσοι κινητοποιούν χωρίς λόγο ομάδες διάσωσηςΝα καταβάλουν αποζημίωση στο Δημόσιο όσοι με προσωπική υπαιτιότητα κινητοποιούν τις Ομάδες Διάσωσης ζητεί με ερώτηση της προς τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, η Φωτεινή Πιπιλή...

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή της βουλευτού της ΝΔ υπήρξε η πρόσφατη κινητοποίηση για τη διάσωση κωπηλάτη, στην Αρτέμιδα, ο οποίος στις 6 Ιανουαρίου και παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, αλλά και τις συνεχείς προειδοποιήσεις της ΕΜΥ και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, βγήκε στην τρικυμιώδη θάλασσα για να αθληθεί.

Η βουλευτής αναφέρει ότι για τη διάσωση του επιστρατεύθηκε ακόμα και ελικόπτερο Super Puma. Όπως όμως εξηγεί δεν είναι η πρώτη φορά που η ανεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών όχι μόνο κοστίζει στον κρατικό μηχανισμό, αλλά θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων που υπηρετούν με αυταπάρνηση το σύνολο της κοινωνίας. Υπογραμμίζει επίσης ότι αυτές οι πράξεις μπορούν εν δυνάμει να στερήσουν τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού από ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

​Σημειώνεται ότι κυρία Πιπιλή είχε καταθέσει ανάλογη ερώτηση και το 2008 προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο με αφορμή περιστατικό όπου μέλη ΚΑΠΗ εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας και παρά τις προειδοποιήσεις είχαν πάει στην Πάρνηθα σε χασαποταβέρνα.

Δείτε όλη την ερώτηση εδώ Κατεβάστε από εδώ

Πηγή:thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »