Καταγγελία του (ΙΝΚΑ) Κορινθίας για την έλλειψη αστυνόμευσης του λιμανιού της ΚορίνθουΠαραθέτουμε ανακοίνωση του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Κορινθίας για την έλλειψη αστυνόμευσης στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου και ιδίως επί των μώλων και των προβλητών του λιμανιού της Κορίνθου:..

“Μετά από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της Κορινθίας παρεμβήκαμε στο δημοτικό λιμενικό ταμείο Δήμου Κορινθίων και σε όλες τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές, τονίζοντας τα εξής:


1. Ήδη στο παρελθόν, λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης στην περιοχή αυτή, σημειώθηκε πολύ σοβαρό περιστατικό που από καθαρή τύχη αποφεύχθηκε απώλεια ή απώλειες ανθρώπινης ζωής.

2. Από το 2015 και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2015, έχουμε ζητήσει με πολλαπλά έγγραφα μας, κατόπιν συνεχών και επίμονων καταγγελιών, να υπάρχει απαγόρευση προσέγγισης ΙΧ οχημάτων προς τον χώρο του αλιευτικού καταφυγίου και ιδίως επί των μώλων και των προβλητών του.

3. Μετά από την παρέμβαση μας αυτή, είχε τοποθετηθεί το σχετικό απαγορευτικό σήμα και υπήρχε σχετικά ικανοποιητική λειτουργία της απαγορευτικής μπάρας από την οδό Ερμού.

4. Όπως -δυστυχώς- διαπιστώνεται από το σχετικό δημοσίευμα, η κατάσταση ξαναγίνεται επικίνδυνη.

5. Σας καλούμε εντός μίας εργάσιμης ημέρας να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να υπάρχει, τόσο από την πλευρά της αστυνομίας, όσο και από την πλευρά του Λιμενικού Σώματος, όσο και από το δημοτικό λιμενικό ταμείο του Δήμου Κορινθίων, επαρκής αστυνόμευση και άμεση τιμωρία των όσων οδηγών ΙΧ οχημάτων ενεργούν παράνομα και προσπαθούν να εισέλθουν στον παραπάνω χώρο.

6. Διευκρινίζεται ότι δεν υιοθετούμε στο σύνολο του το δημοσίευμα, αλλά σε κάθε περίπτωση τα όσα καταγγέλλονται είναι αρκούντως σοβαρά -ιδιαίτερα η καταγγελία ότι υπήρξε κίνδυνος για παιδί- οπότε θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία”.

Πηγή:hlektra.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »