Τέλος οι βολεμένοι της ΕΡΤ… Κάτι αρχίζει να κινείται σταδιακά στην Αγία Παρασκευή. Και το ζήτημα δεν είναι κομματικό ή προσώπων, είναι απλής λογικής. Συχνά, παρελθούσες διοικήσεις δεν κατάφεραν να τα βάλουν με το σαράκι της ΕΡΤ, ονόματι συνδικαλιστές. Με την ΠΟΣΠΕΡΤ, κυρίως. Αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει....* Πρωτίστως, το νέο οργανόγραμμα που θα είναι, πια, οριζόντιο. Δεν θα υπάρχουν σε λίγο καιρό δεκάδες υπεύθυνοι για το ίδιο κομμάτι. Θα επιμεριστεί η δουλειά, θα επιμεριστούν και οι ευθύνες. Και τούτο, στην ΕΡΤ, έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό.

* Δεύτερον, οκνηρία τέλος. Κάτι που ήδη άρχισε και αρκετοί… βολεμένοι παρελθόντων ετών, τρέχουν και δε φτάνουν. Αν, επί παραδείγματι, δείτε τα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, υπάρχει πολύ ρεπορτάζ από την επαρχία. Που η ΕΡΤ έχει μόνιμους εργαζομένους και έβγαιναν να δώσουν ρεπορτάζ… μια στο τόσο. Ε, νισάφι.

* Αλλωστε οι απαιτήσεις πλέον μεγαλώνουν. Ήδη ξεκίνησε το νέο πρωινό με Γιάννη Πιτταρά και Δημήτρη Κοτταρίδη, δύο δημοσιογράφους που ξεκίνησαν από το ρεπορτάζ… του δρόμου, που είναι φίλοι, που έχουν χρόνια τηλεοπτική εμπειρία και τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Αρκεί να συνηθίσουν λίγο το… πολύ πρωινό ξύπνημα που, μεταξύ μας, αν δεν το έχεις, δεν παλεύεται.

* Από τις 06:00 ως τις 10:00 το εν λόγω δίδυμο, δίνει σκυτάλη στο «Απευθείας» της Μάριον Μιχελιδάκη 10:00 με 12:00 και, προσεχώς, ξεκινούν δύο νέες εκπομπές. Μια ένα νέο τρίδυμο, 13:00 με 15:00 και άλλη μία, πιθανότατα 16:00 με 18:00 και με… άρωμα γυναίκας. Κρατήστε το. Live εκπομπή, κουβέντας και όχι μόνο.

* Εν κατακλείδι, με εκπομπές και δελτία από τις 06:00 το πρωί ως τις 15:00, ήτοι επτά σερί ώρες, επιστρατεύονται άπαντες. Και όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν ή είναι βολεμένοι, υπάρχουν άλλοι δύο δρόμοι. Πρώτον, η εθελουσία με στόχο την αποπομπή 400+ εργαζομένων της ΕΡΤ, από 58 ετών και πάνω, κυρίως. Και, δεύτερον, η απόσπαση σε γραφεία Τύπου υπουργείων.

* Φυσικά, υπάρχουν χρόνιες παθογένειες στη δημόσια τηλεόραση που δεν αλλάζουν εύκολα. Φερ’ ειπείν, κοτζάμ εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έλαβε χώρα την Τετάρτη και στα πάνελ εμφανίστηκαν είτε οι γνωστοί, φίλα προσκείμενοι στην ΕΡΤ, δημοσιογράφοι είτε άλλοι που νωρίτερα ήταν στον ΣΚΑΪ ή στο Open. Προς τι τέτοια επιλεκτικότητα, ειδικά προς μερικούς «μαϊντανούς» του χώρου;

* Στους διαδρόμους πάντως αποκαλούν «μαθητευόμενο μάγο» τον Κωνσταντίνο Ζούλα, υπό την έννοια ότι έχει υποπέσει σε λάθη και σφάλματα. Ισχύει αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Ο ίδιος ο Ζούλας ζήτησε από ρεπόρτερ που αμείβονται με τετραψήφιο για να κάνουν ένα ρεπορτάζ τη μέρα και να πίνουν πέντε καφέδες, να αλλάξουν πόστο. Και έπεσαν οι συνδικαλιστές να τον φάνε. Ε, νισάφι.

* Η ΕΡΤ, με τον δύσκολο δρόμο, αλλάζει. Θα φανεί. Όταν ξανάνοιξε, επί ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που έγινε είναι να επιστρέψουν οι απολυθέντες, που είχαν λάβει και αποζημιώσεις επειδή είχαν απολυθεί επί ΝΕΡΙΤ (!) και να βολευτούν στα ίδια γραφεία του. Μιλάμε για τμήματα υπεράριθμα, με δημοσιογράφους που έμαθαν να κάνουν ένα και μόνο πράγμα και αποκρίνονται «α, εγώ δεν ξέρω να κάνω το τάδε». Εν έτει 2020, έτσι; Θα επανέλθει η στήλη στο θέμα, προσεχώς, και με ονόματα.

* Επίσης, μετά την Ολγα Τρέμη δύο φορές την εβδομάδα θα αρχίσει να παίζει χιουμοριστική εκπομπή και αναζητιούνται, γενικώς, φρέσκιες ιδέες για την ΕΡΤ.

Πηγή:dailymedia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »