Κυρά Ρηνιώ: Μένω στην Κίναρο για τη σημαία – Η 74χρονη φυλάει «Θερμοπύλες»Η 74χρονη φυλάει «Θερμοπύλες»....


Στο πλευρό της κυρα-Ρηνιώς στην Κίναρο βρέθηκαν ξανά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το νησί προσέγγισε ξανά ελικόπτερο που τις προσέφερε προμήθειες αλλά και τεχνική βοήθεια προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη στην ηλεκτροδότηση. Η ηλικιωμένη κυρά - Ρηνιώ στέλνει μήνυμα ότι «μένω εδώ για τη σημαία».

Μιλώντας στο Open η κυρά – Ρηνιώ τόνισε: «Είδα το αεροπλάνο που ήρθε χαμηλά κατά πάνω μου. Ακούω το ελικόπτερο ναι. Νόμιζα ότι έφυγε δεν άκουσα τίποτα. Μετά ήταν φορτωμένος ο άνθρωπος. Ήθελα να του δώσω νερό. Ο κακόμοιρος ήταν φορτωμένος πράγματα. Αν το ήξερα θα πήγαινα να βοηθήσω. Δεν το ήξερα γιατί εκείνοι έφυγαν και πήγαν πάνω στα χωράφια».


«Ήρθαν και πήγαμε στα φώτα. Βγάλαμε φωτογραφίες τα φώτα για να τις δώσουν στους τεχνικούς και να δουν τι θα χρειαστεί για να έρθουν να διορθώσουν» προσθέτει.

Η 74χρονη κυρα-Ρηνιώ, που φυλάει «Θερμοπύλες» στο ακριτικό νησί δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου, αρνείται να το εγκαταλείψει. Εκεί έχει βρει τον παράδεισό της. «Όπου και να πάω αλλού δεν μου άρεσε εδώ θέλω μόνο. Έχει ο Θεός για όλους». Κάθε πρωί υψώνει με υπερηφάνεια την γαλανόλευκη. «Κάθε μέρα τη βάζω. Πήγαν εχθές και έβαλαν στην εκκλησία επάνω άλλη. Την είχα βάλει εγώ αλλά την είχε σκίσει ο αέρας που δεν αφήνει τίποτα» λέει ακόμα στο Open TV.

Κλείνοντας η κυρά - Ρηνιώ στέλνει το δικό της μήνυμα. «Όχι δεν φοβάμαι. Όταν είμαι μοναχή και δεν έχω φώτα είμαι τελειωμένη. Αυτό φοβάμαι. Να μη μου κοπούν τα φώτα. Αυτό είναι το πρόβλημά μου αλλιώς από τα άλλα δεν φοβάμαι τίποτα. Όλα αυτά τα παιδιά είναι μες στην ψυχή μου. Αεροπλάνα, πιλότοι, καπετάνιοι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι να είναι καλά. Όλους τους αγαπώ και τους εύχομαι να είναι καλά να έχουν μία καλή χρονιά και να τους πάνε όλα καλά» καταλήγει η ηλικιωμένη.

Πηγή:newpost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »