Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των Νηρέα & Σελόντα απ’τον όμιλο Andromeda SeafoodΟ συνδυασμός της Ανδρομέδα, του Νηρέα & της Σελόντα δημιουργεί έναν ισχυρό παίκτη στον κλάδο της Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, στην παραγωγή τσιπούρας & λαβρακίου...
Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Νηρεύς ΑΕ και της Σελόντα ΑΕ ανακοίνωσε ο όμιλος Andromeda Seafood. Ο συνδυασμός της Ανδρομέδα, του Νηρέα και της Σελόντα δημιουργεί έναν ισχυρό παίκτη στον κλάδο της Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, στην παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού.


Σε συνέχεια των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του Νηρέα Α.Ε. και της Σελόντα Α.Ε, ο Γιώργος Φραγκούλης αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του Νηρέα Α.Ε. και αντίστοιχα ο Λεωνίδας Κολιούλης ορίζεται νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Σελόντα Α.Ε.

Ο Alex Myers, CEO του Ομίλου Andromeda Seafood, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση της εξαγοράς του Νηρέα και της Σελόντα από την Andromeda σηματοδοτεί την έναρξη της επόμενης μέρας στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας με το όραμα να ηγηθούμε στη Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε να δουλεύουμε μαζί, να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, να ενδυναμώνουμε τις διαδικασίες μας, συνεχίζοντας να προσφέρουμε μια ιδανική γευστική εμπειρία μεσογειακών ψαριών στους πελάτες μας και τις οικογένειές τους. Καθώς ενώνουμε τις δυνάμεις των τριών εταιρειών μας, μοιραζόμαστε τις βέλτιστες πρακτικές και γινόμαστε πιο αισιόδοξοι από ποτέ για το μέλλον και τα αποτελέσματα που θα επιτύχει η ενοποιημένη εταιρεία».


Alex Myers, CEO του Ομίλου Andromeda Seafood«Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για τον Όμιλο Andromeda Seafood καθώς ολοκληρώνουμε την εξαγορά του Νηρέα και της Σελόντα και αμέσως αποκτούμε μια σημαντική θέση στη δυναμικά αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή αγορά ιχθυοκαλλιέργειας», δήλωσε ο Thor Talseth, Chairman του Ομίλου Andromeda Seafood. «Η απόκτηση του Νηρέα και της Σελόντα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των προϊόντων, την καινοτομία και την αποδοτικότητα της παραγωγής συμπληρώνοντας τη μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία της Ανδρομέδας στον τομέα των εξαγωγών. Η ηγετική μας ομάδα θα επικεντρωθεί στην προσφορά ακόμη πιο βιώσιμων και καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας στους πελάτες και τους καταναλωτές μας.»

Όμιλος Andromeda Seafood


Ο Όμιλος Ανδρομέδα Seafood είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος εταιρειών στη Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, με δυναμική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη. Ο Όμιλος Andromeda Seafood έχει αναπτυχθεί οργανικά μέσω μιας επιτυχημένης στρατηγικής εξαγοράς με περισσότερες από 10 συναλλαγές που ολοκληρώθηκαν από το 2007.

Η πιο πρόσφατη εξαγορά ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2019, όταν ο Όμιλος Andromeda Seafood απέκτησε τα πλειοψηφικά μερίδια του Νηρέα Α.Ε. και της Σελόντα Α.Ε., σημαντικούς εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και δύο από τις μεγαλύτερες στην Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια. Η συναλλαγή περιλαμβάνει τη συμμετοχή της AMERRA Capital Management LLC (σημερινού ιδιοκτήτη του Ομίλου Andromeda Seafood) ως μετόχου της ενοποιημένης επιχείρησης μαζί με την Επενδυτική Εταιρεία Mubadala.

Η συναλλαγή αυτή εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της νομοθεσίας της ΕΕ για τις συγχωνεύσεις, σε συνέχεια της συμφωνηθείσας εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων. Έχοντας λάβει όλες τις τελικές εγκρίσεις, αυτό άνοιξε το δρόμο για την εξαγορά από την Ανδρομέδα πλειοψηφικών μεριδίων στις δύο ευρωπαϊκές εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας: το Νηρέα και τη Σελόντα.

Οι τρεις εταιρείες παραμένουν ξεχωριστές νομικές οντότητες και αποτελούν θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου Andromeda Seafood.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Όμιλο Andromeda Seafood επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.andromedagroup.eu.
Πηγή:thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »