Ιχθυοκαλλιέργειες: Ενώνουν δυνάμεις Νηρέας, Σελόντα και ΑνδρομέδαΆνοιξε ο δρόμος για τον… εθνικό πρωταθλητή στις ιχθυοκαλλιέργειες..

Το «πράσινο φως» στην πώληση των μονάδων του Νηρέα και της Σελόντα στην Diorasis άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Diorasis ως τον κατάλληλο αγοραστή των περιουσιακών στοιχείων υπό εκποίηση στο πλαίσιο συμφωνίας του Ομίλου Andromeda Seafood και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Μετά την παραπάνω εξέλιξη και έχοντας λάβει όλες τις τελικές εγκρίσεις, ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου μετοχών των δύο ευρωπαϊκών εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας, του Νηρέα και της Σελόντα, από το επενδυτικό σχήμα του ομίλου Andromeda Seafood, στο οποίο μετέχουν η AMERRA Capital Management LLC και η Mubadala Investment Company.

Ο Thor Talseth, Πρόεδρος του Oμίλου Andromeda Seafood, δήλωσε: «Με την ένωση των δυνάμεων του Νηρέα, της Σελόντα και της Ανδρομέδα, θα είμαστε σε θέση να ορίσουμε νέα πρότυπα απόδοσης στη Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια. Ο συνδυασμός των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυτών των τριών εταιρειών θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία και να προωθήσουμε την καινοτομία προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων και της αγοράς προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας στο σύνολό της».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Andromeda Seafood, Alex Myers, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στα μέσα Νοεμβρίου, δήλωσε: «Σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου κάθε εταιρεία θα φέρει μακρά παράδοση, βαθιά τεχνογνωσία και εντυπωσιακά επιτεύγματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέλος του Ομίλου και του κλάδου αυτήν τη σημαντική στιγμή».

Πηγή:ethnos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »