'Αγιοι Θεόδωροι: Αθώος ο οδηγός ταξί που ενεπλάκη εν αγνοία του σε απάτη

3

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου δύο οδηγοί ταξί που κατηγορήθηκαν για άμεση συνέργεια σε απάτη και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος....
Κατηγορήθηκαν ειδικότερα ως υπαίτιοι του ότι στη Λάρδο Ρόδου και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, την 3η Αυγούστου 2016 τέλεσαν πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από το νόμο και ειδικότερα:

Μια άγνωστη κατά την προδικασία αυτουργός εμφανιζόμενη ως Μ. Γ., τηλεφώνησε σε έναν κάτοικο Νότιας Ρόδου και ισχυρίστηκε ότι ήταν η Τ. Γ., κάτοικος Νότιας Ρόδου, με τον σύζυγο της οποίας διατηρούσε γνωριμία, καθώς και ότι χρειαζόταν 2000€ για τα έξοδα κηδείας της μητέρας της, ισχυρισμοί που ήσαν ψευδείς.

Στον μηνυτή εμφανίστηκε ο πρώτος κατηγορούμενος οδηγός ταξί του έδωσε το κινητό του τηλέφωνο και συνομίλησε με την άγνωστη η οποία και τον έπεισε να του παραδώσει το ανωτέρω ποσό.
Οταν το έλαβε η ίδια ως άνω άγνωστη γυναίκα ζήτησε από τον οδηγό ταξί να υπογράψει στην απόδειξη παραλαβής του ποσού ως Ν. Γ., γαμπρός της,

Ο πρώτος κατηγορούμενος παρέλαβε τα χρήματα και τα απέστειλε κατόπιν οδηγιών της άγνωστης γυναίκας μέσω τηλεφωνικής ταχυδρομικής επιταγής των ΕΛΤΑ στον δεύτερο κατηγορούμενο.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, την 3.8.2016, έλαβε στην κατοχή του το ανωτέρω ποσό των 2000€, παραλαμβάνοντάς το μέσω τηλεφωνικής ταχυδρομικής επιταγής που εστάλη αυθημερόν από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αρχάγγελο προς το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Και οι δύο κατηγορούμενοι κατέστησαν σαφές ότι εκτελούσαν υπηρεσία προς την άγνωστη σ’ αυτούς ημεδαπή έναντι αμοιβής με το ταξί τους χωρίς να έχουν ιδέα ότι επρόκειτο για απάτη.

Η συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου δικηγόρος κ. Ασημένη Βεργή, προσκόμισε στο δικαστήριο δημοσίευμα από το οποίο προκύπτει ότι η πρωταγωνίστρια της απάτης είναι μια 39χρονη Κρητικιά.
Με την 39χρονη… Κρητικοπούλα στο «τιμόνι» του, ένα πολυπλόκαμο κύκλωμα διέπραττε τηλεφωνικές απάτες, αρπάζοντας από ανυποψίαστους πολίτες, σε κάθε γωνιά της χώρας, ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Την υπόθεση εξιχνίασε μάλιστα το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών και Ηρακλείου (Κρήτης), συλλαμβάνοντας την 39χρονη – «εγκέφαλο» κι έναν 65χρονο άμεσο συνεργό της.

Για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, ωστόσο, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται δέκα ακόμη μέλη, στην πλειοψηφία τους ταξιτζήδες (!) -εννέα Ελληνες και ένας αλλοδαπός- με περιφερειακούς ρόλους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα δρούσε από τις αρχές του 2016, έχοντας διαπράξει τουλάχιστον 40 απάτες, από τις οποίες αποκόμισαν παράνομο όφελος 71.980 ευρώ.
Οι απόπειρες απάτης που διέπραξε η οργάνωση, ωστόσο, ανέρχονται στις 232, με προσδοκώμενο όφελος τις 270.000 ευρώ.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, η 39χρονη επικοινωνούσε τηλεφωνικά με επαγγελματίες διαφόρων αντικειμένων και κλάδων (αντιπροσωπείες πώλησης οχημάτων, ξενοδόχους, φαρμακοποιούς κ.λπ) και συστηνόταν ως σύζυγος ή κόρη ομοειδούς επαγγελματία της εκάστοτε περιοχής.

Στη συνέχεια ισχυριζόταν ότι χρειάζεται άμεσα χρήματα για τα έξοδα μεταφορά και κηδείας στενού συγγενικού της προσώπου που, δήθεν, είχε… μόλις αφήσει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της περιοχής τους (των θυμάτων).

Οταν κάποιοι της πρότειναν να της μεταφέρουν χρήματα μέσω τραπέζης, εκείνη προφασιζόταν ότι λόγω οφειλών προτιμούσε να τα πάρει στο χέρι, ενώ συνήθιζε να στέλνει τρίτο πρόσωπο (συνήθως ανυποψίαστους οδηγούς ταξί) για να τα παραλαμβάνει.

Ο οδηγός ταξί, με τις… ευλογίες της 39χρονης, κρατούσε ένα μικρό ποσοστό για τον εαυτό του και στη συνέχεια έστελνε τα χρήματα σε οδηγούς ταξί – μέλη της οργάνωσης, στην Αθήνα. Τον ρόλο της συγκέντρωσης όλων των χρημάτων είχε ο 65χρονος, άμεσος συνεργός της Κρητικιάς.


Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »