«Συναγερμός» στην Κινέτα λόγω «Γηρυόνη»: 27 απεγκλωβισμοί ατόμων (video)Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 40 κλήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Κινέτας για παροχή βοήθειας....


Στην περιοχή της Κινέτας εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης.

Το ρέμα Πίκκας υπερχείλισε, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει έως την Εθνική οδό και να αποφασιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας.

Λόγω της υπερχείλισης, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και κινδύνευσαν ζωές! Έχουν γίνει 27 απεγκλωβισμοί και 13 αντλήσεις υδάτων, τόνισε. Παράλληλα, η πυροσβεστική προχώρησε σε 7 κοπές δέντρων.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών έκλεισε τόσο η νέα Εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου από τον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας έως τα διόδια Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και η παλαιά εθνικής οδός.

Επίσης, ανεστάλησαν προσωρινά τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα.

Η Πυροσβεστική είχε δεχθεί έως τις 06:20 το πρωί της Δευτέρας (25.11.2019) 40 κλήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Κινέτας για παροχή βοήθειας.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει σύσταση – έκκληση προς τους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις έως τις 10:00 το πρωί, για προληπτικούς λόγους, όσο και για να μην προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Από τα ξημερώματα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου γίνονται έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώνεται συνεχώς από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και άλλα αρμόδια στελέχη για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Πηγή:newpost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »