Υπουργείο Παιδείας: Τέλος η κλήρωση για τη σημαία - Επιστρέφει στους αριστούχους
Tο υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, καλεί τους διευθυντές να μην πραγματοποιηθεί επιλογή σημαιοφόρου με κλήρωση αλλά με βάση την επίδοση στα μαθήματα.....
Σύμφωνα με το υπουργείο, αναμένεται να αλλάξει σύντομα η σχετική ρύθμιση του Κώστα Γαβρόγλου.

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε τώρα την εγκύκλιο καθώς τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιούνταν κλήρωση για τους σημαιοφόρους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η ηγεσία του υπουργείου έχει ανακοινώσει την αλλαγή στα κριτήρια για τους σημαιοφόρους, με τη σχετική ρύθμιση να εντάσσεται άμεσα σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, μαζί με άλλες που αφορούν διάφορα εκπαιδευτικά θέματα.

Πριν το 2017 την σημαία στις παρελάσεις κρατούσαν οι αριστούχοι μαθητές, με τον τότε υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να αλλάζει τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών στα δημοτικά σχολεία, καθιερώνοντας την κλήρωση.

Η απόφαση Γαβρόγλου, από την πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις, με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να κάνουν λόγο για καίριο πλήγμα στην έννοια της αριστείας και σειρά αλλαγών που στοχεύουν στην εξίσωση των μαθητών προς τα κάτω.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας στα επικριτικά σχόλια επί του θέματος, είχε δηλώσει «όλοι έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία».

Πηγή:dikaiologitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »