Σε υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων ρεύματος προχωρά ο δήμος Κορινθίων (εικόνες)



Ωστόσο, δεν υπήρξε ανταπόκριση από την μεριά της προηγούμενης δημοτικής αρχής... Όλες οι εργασίες θα γίνουν στο πεζοδρόμιο και όχι στον δρόμο και τα όποια σκαψίματα δεν θα ξεπερνούν τα 60 εκατοστά. Οι αποκαταστάσεις θα γίνονται άμεσα. Το γεγονός ότι από τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ «κρέμονται» και τα δίκτυα του δημοτικού φωτισμού θα επιφέρει αλλαγή του συνόλου των δημοτικών φωτιστικών σωμάτων και ένα νέο δίκτυο δημοτικού φωτισμού, με τον κ. Νανόπουλο να επισημαίνει ότι τα νέα φωτιστικά σώματα που θα μπουν θα είναι σύγχρονα και μεγάλης ισχύος.

Τα υπόγεια δίκτυα ρεύματος συγκεντρώνουν σημαντικά πλεονεκτήματα, τα οποία αφορούν θέματα ασφάλειας του δικτύου, προστασίας των πολιτών αλλά και του περιβάλλοντος. Τα εναέρια δίκτυα είναι εξ αντικειμένου εκτεθειμένα σε μεγαλύτερους κινδύνους που πηγάζουν, είτε από φυσικά φαινόμενα είτε από ανθρώπινο λάθος.

Οι περιπτώσεις ζημιών στα υπόγεια δίκτυα είναι πολύ περιορισμένες. Πέραν τούτου, τα υπόγεια δίκτυα ρεύματος προστατεύουν τον πολίτη από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και του εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Η απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ βοηθάει να «αποδοθούν» τα πεζοδρόμια εκεί που ανήκουν, στους πεζούς, ώστε να μετακινούνται άνετα ηλικιωμένοι, μητέρες με παιδιά κλπ. Συμβάλλει παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς εκλείπουν ανεπιθύμητα φαινόμενα, όπως η κοπή δέντρων και η αφισορύπανση.





Και με την απομάκρυνση των στύλων και των εναέριων καλωδίων της ΔΕΗ, η αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντική.

Τα συγκεκριμένα έργα υλοποιούνται σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και περιλαμβάνουν –για τις περιπτώσεις του δικτύου χαμηλής τάσης– την υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων εντός των πεζοδρομίων, την αποκατάσταση όλων των πεζοδρομίων στην αρχική τους μορφή και την υπόγεια σύνδεση των υφιστάμενων παροχών.

Όπως είπε ο κ. Νανόπουλος το έργο θα αναλάβει εργολάβος με μεγάλη εμπειρία σε τέτοια έργα, γεγονός που διασφαλίζει πως θα γίνει γρήγορα και σωστά.

Πηγή:korinthia.net.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »