Νίκας καλεί Δέδε- Μπουντρούκα – Γόντικα: Ελάτε να σας δώσω αξιώματα!Νίκας καλεί Δέδε- Μπουντρούκα – Γόντικα: Ελάτε να σας δώσω αξιώματα!...

Γη και ύδωρ ετοιμάζεται να δώσει ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στους επικεφαλής των έτερων παρατάξεων του συμβουλίου πλην του Πέτρου Τατούλη προκειμένου να εξασφαλίσει πλειοψηφία και λειτουργία της αρχής του, πρόθεση που έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα κατά κόρον έχουν λεχθεί περι προεκλογικής συνεργασίας με τον Γιώργο Δέδε – το σενάριο της αντιπεριφέρειας Κορινθίας είναι πάντα ζωντανό, αλλά και με το Νίκο Γόντικα, τον εκπρόσωπο της Λαικής συσπείρωσης που υπεραμύνεται του συμφέροντος των πολιτών και καταγγέλλει τις κυβερνήσεις, θα καθίσει όμως στο ίδιο τραπέζι με τον εκλεκτό της ΝΔ για να λάβει ακόμα και αξιώματα για..το καλό της Πελοποννήσου.
“Τις προσεχείς ημέρες θα παρακαλέσω να έχω μια συνάντηση με τον κ. Δέδε, τον κ. Μπουντρούκα, τον κ. Γόντικα και με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, να κουβεντιάσουμε την πορεία, τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε κατά την επόμενη περιφερειακή περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά. Υπάρχει από τη δική μου πλευρά η καλύτερη των διαθέσεων για συνεργασία, ακόμα και σε επίπεδο αξιωμάτων. Οσο περισσότερο συνεργαστούμε και όσο καλύτερα, νομίζω θα είναι καλύτερα για την Περιφέρειά μας, θα είναι πιο αποτελεσματικά τα πράγματα” δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας στον δημοσιογράφο Γιάννη Σινάπη.
Οι προθέσεις Νίκα είναι πια ξεκάθαρες και δεν μένει παρά να δούμε μετά από την συνάντηση με τους επικεφαλής ποιά αξιώματα θα αποδοθούν και σε ποιούς ώστε πλέον να είναι ο ρόλος όλων συγκεκριμένος. Ξεκάθαρες βέβαια είναι οι προθέσεις και όσων αφορά την Διοίκηση αφού ο νέος Περιφερειάρχης προανήγγειλε απολύσεις κάνοντας λόγο για μείωση δομών και Διευθυντών, αλλαγές που δεν θα είναι ευχάριστες αλλά θα πρέπει να γίνουν για το όφελος των πολιτών.
Σε επίπεδο έργων η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ είναι στις προτεραιότητες Νίκα παρ ότι έχει δηλωθεί ξεκάθαρα από την παρούσα αρχή πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει . «Εντός του φθινοπώρου θα ξεκινήσει η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ» σημείωσε αποκαλύπτοντας την συνομιλία που είχε με τον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη και την «απειλή» εκείνου πως αν δεν απορροφηθούν τα χρήματα από την Πελοπόννησο η οποία καταγράφει σήμερα ποσοστό μόλις 21% τότε η κυβέρνηση θα πάρει αυτά τα χρήματα προκειμένου να μην χαθούν
Στο επίκεντρο έχει τεθεί και η διαχείριση των απορριμμάτων, ένα έργο κατά Νίκα, στον αέρα! «Μας έλαχε ο κλήρος να λύσουμε αυτό το θέμα. Ότι μπορεί να κρατηθεί θα κρατηθεί και ότι πρέπει και μπορεί ν αλλάξει, θ αλλάξει!»
Τα όσα ο Παναγιώτης Νίκας δηλώνει είναι ξεκάθαρα! Οι κινήσεις του για την απόδοση αξιωμάτων στους έτερους επικεφαλής υποδηλώνουν την ζέση του να θωρακίσει μια πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να διοικήσει. Εκείνο που φαίνεται να μην έχει υπολογίσει είναι την παρουσία της Νέας Πελοποννήσου οι οποία σε όλους τους τόνους έχει διαμηνύσει πως θα περιφρουρήσει τα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 8 χρόνια.
Το βέβαιον είναι πως…όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Εθνάρχου Μακαρίου στην Τρίπολη!


Χριστίνα Τσιορωτά- http://hlektra.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »