Εμφανίστηκαν τσούχτρες στο Κανταρέ;Η αλήθεια είναι πως πριν δυο χρόνια έγιναν ο εφιάλτης μας.Το καλοκαίρι του 2017 πήγε στράφι ,δίχως μπάνια και ο τουρισμός έπεσε κατακόρυφα....Την επόμενη χρονιά οι καταστηματάρχες του Λουτρακίου αγόρασαν ακόμα και δίχτυα για να μην ναυαγήσει άλλη μια τουριστική σεζόν.Οι τσουχτρες όμως είχαν ήδη φύγει. Φέτος όλοι έχουμε χαρεί τα μπάνια μας ,θεωρώντας πως εκείνο το καλοκαίρι του 2017 έχει φύγει ανεπιστρεπτί και τα κοπάδια των μεδουσών δεν ήταν παρά ένα ενδημικό φαινόμενο.


Πάντως, να σημειώσουμε εδώ, πως σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αίτια του πολλαπλασιασμού του πληθυσμού των μεδουσών στον Κορινθιακό και στον Πατραϊκό κόλπο είναι ακόμα άγνωστα, καθώς δεν διατίθενται επαρκή δεδομένα.

Ταραχτήκαμε πάντως όταν είδαμε πως μέσω πλατφόρμας που είναι διαθέσιμη στο Google για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το ποιες παραλίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τσούχτρες, να διαβάζουμε πως έχουν εντοπιστεί μεταξύ άλλων στην παραλία Αυλάκι στον Πόρτο Ράφτη, στην Κανταρέ της Κορίνθου, στην Αναυρο, Λύρη και Κριθάρια Μαγνησίας, στην παραλία Νέοι Πόροι Πιερίας, στην παραλία Ναυάγιο Επανομή αλλά και στα Πυργαδίκια Χαλικιδικής.

ΥΓ. Ελπίζουμε να ήταν περαστικές.


Πηγή:hlektra.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »