Εσείς μπορείτε να λύσετε αυτή την εξίσωση;


Άνω κάτω έγινε η κοινότητα των μαθηματικών στο Τwitter εξαιτίας μίας εξίσωσης... Ένας χρήστης ανέβασε την εξίσωση 8 ÷ 2(2+2) και ζήτησε τις απαντήσεις των χρηστών. Αρκετοί υποστήριξαν ότι η σωστή απάντηση για το αποτέλεσμα είναι 16. Πολλοί όμως διαφώνησαν και επέμεναν ότι η απάντηση είναι 1.

Τότε ξεκίνησαν και οι έντονες συγκρούσεις μεταξύ των μαθηματικών, οι οποίοι συνήθως διακρίνονται για την μετριοπάθεια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλο το Twitter συμφώνησε ότι για να λυθεί η εξίσωση πρέπει να ξεκινήσει κανείς πρώτα από ό,τι βρίσκεται μέσα στην παρένθεση. Έτσι 2+2=4. Άρα το επόμενο βήμα είναι 8÷2×4. Και εδώ ξεκίνησαν τα προβλήματα. Όταν κάποιος έχει μία διαίρεση και έναν πολλαπλασιασμό με ποιο πρέπει να ξεκινήσει. Αν κάνουμε πρώτα την διαίρεση τότε έχουμε 4×4 = 16. Εάν όμως, κάνουμε πρώτα τον πολλαπλασιασμό τότε έχουμε 8÷8 = 1.

Ποια είναι η σωστή λύση τελικά; Σύμφωνα με τους κανόνες των μαθηματικών τόσο ο πολλαπλασιασμός όσο και η διαίρεση έχουν την ίδια προτεραιότητα. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τους New York Times, κανείς ξεκινάει από τα αριστερά προς τα δεξιά προκειμένου να λύσει το πρόβλημα. Άρα η σωστή απάντηση είναι 16.

skai.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »