Ομαδικός βιασμός στην Κύπρο: Αποσύρθηκε ο δικηγόρος της 19χρονης Βρετανίδας


Επιβεβαιώνονται οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Βρετανία ότι η 19χρονη Βρετανίδα τουρίστρια που είχε κάνει ψευδή καταγγελία για ομαδικό βιασμό ...της από 12 Ισραηλινούς, προχωρεί στην αλλαγή συνηγόρου υπεράσπισης, σύμφωνα με το philenews.com.

O μέχρι τώρα δικηγόρος της Ανδρέας Πιττάτζης ενημέρωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ότι λόγω σοβαρών διαφωνιών με την πελάτισσα του δεν επιθυμεί να παραμείνει συνήγορος υπεράσπισής της και ως εκ τούτου αποσύρεται από την εκπροσώπησή της.

Η Επαρχιακή Δικαστής, Τώνια Νικολάου ανέβαλε την υπόθεση για τις 19 Αυγούστου μέχρις ότου οριστεί νέος δικηγόρος για την 19χρονη.

Μέχρι τότε η Βρετανίδα θα παραμείνει υπό κράτηση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πιττάτζης διατύπωσε την άποψη ότι δόθηκε υπέρμετρη προβολή και δημοσιότητα γύρω από την υπόθεση της 19χρονης, γεγονός που, όπως είπε, αντίκειται προς τους κανόνες της δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς γιατί αποσύρθηκε από την υπεράσπιση της 19χρονης, ο κ. Πιττάτζιης ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τους λόγους, αφού κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πειθαρχικό παράπτωμα εκ μέρους του. «Οι δικηγόροι δεν είναι μισθοφόροι, υπήρχαν διαφωνίες και είχα καθήκον να αποσυρθώ» περιορίστηκε να πει ο κ. Πιττάτζης.
Το χρονικό της υπόθεσης

Η 19χρονη αναμενόταν να απαντήσει σήμερα αν παραδέχεται το αδίκημα της δημόσιας βλάβης που αντιμετωπίζει. Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 12 Ισραηλινούς τουρίστες, σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας, καταγγελία που απέσυρε ακολούθως παραδεχόμενη ότι ήταν ψευδής.

Κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, ο δικηγόρος της 19χρονης, είχε ζητήσει χρόνο πριν απαντήσει η πελάτισσα του, καθώς, όπως είχε αναφέρει, δεν είχε ενώπιον του όλο το μαρτυρικό υλικό, ενώ ζήτησε από τις ανακριτικές αρχές όπως του παραδοθεί το οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και οι καταθέσεις των 12 Ισραηλινών.

Υπενθυμίζεται ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται η 19χρονη, επιφέρει μέγιστη ποινή φυλάκισης μέχρι και ένα χρόνο ή χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να ανέλθει στα 1.700 ευρώ.

Στο μεταξύ, ο βρετανικός Τύπος γράφει τις τελευταίες ημέρες ότι η 19χρονη εξαναγκάστηκε από την κυπριακή Αστυνομία να αποσύρει την καταγγελία της για ομαδιό βιασμό και ότι της στερήθηκε το δικαίωμα δικηγόρου.

newsbeast.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »