Έφτασαν τα πρώτα τμήματα των S-400 στην Τουρκία


Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα πρώτα τμήματα του ρωσικού πυραυλικού συστήματος των S-400 έφτασε στην Τουρκία.... μια εξέλιξη που μπορεί να φέρει την χώρα πιο κοντά στην επιβολή κυρώσεων απο τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής το Associated Press.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, το υπουργείο δήλωσε ότι η πρώτη παράδοση του αντιαεροπορικού συστήματος έγινε την Παρασκευή, σε μια αεροπορική βάση κοντά στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο μέρες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε προειδοποιήσει με «πραγματικές και αρνητικές συνέπειες», απαντώντας σε δημοσιεύματα που ήθελαν να βρίσκεται προ των πυλών η επίσημη παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας πως η στάση της Ουάσιγκτον για το συγκεκριμένο θέμα είναι συνεπής και δεν έχει αλλάξει.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μόργκαν Ορτέιγκους, τόνισε ότι είναι γνωστές σε όλους οι κυρώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του CAATSA (νόμος για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων).

Oπως μάλιστα υπενθύμισε, στις συγκεκριμένες κυρώσεις περιλαμβάνεται και η αναβολή της συμμετοχής στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Παρόλα αυτά, όμως, η εκπρόσωπος εμφανίστηκε επιφυλακτική για τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η παραλαβή θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας, λέγοντας πως υπάρχουν καθημερινά ρεπορτάζ και πως δεν πρόκειται για «κάτι το πολύ καινούργιο».

protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »