Ο Κορίνθιος «μουσικός του δρόμου» & ο ροκάς Λουτρακιώτης σε Γερμανική παραγωγή με φόντο τα Πίσια! (video)
Μια ιδιαίτερη ηχογράφηση του διεθνούς πρότζεκτ «Sounds Like Van Spirit» έγινε πρόσφατα από έναν Γερμανό τον Marten Berger -ο οποίος ηχογραφεί μουσικούς που βρίσκει στο δρόμο του περαστικός από χώρες της Ευρώπης- που πέρασε από τα Πίσια με το βανάκι του...
«Έπεσε» και πάνω στον ντόπιο Γιάννη Τσελώνη (επίσης μουσικός) ο οποίος τον φιλοξένησε στα Πίσια για κάποιο διάστημα και έβαλε τη μουσική «πινελιά» του.

Ποιος είναι ο Λουτρακιώτης Γιάννης Τσελώνης

Ο Γιάννης Τσελώνης γεννήθηκε στο Λουτράκι. Παρακολούθησε μαθήματα κλασικής κιθάρας στο παράρτημα του Ωδείου Αθηνών στην Κόρινθο. Οι πρώτες του απόπειρες σύνθεσης μουσικής και στίχων έγιναν στην εφηβική του ηλικία, την ίδια εποχή που συμμετείχε με σχολικά συγκροτήματα σε φεστιβάλ και συναυλίες. Πρωτοεμφανίζεται στην δισκογραφία το 1998 με το συγκρότημα Απόντες και το «Είμαστε Εδώ». Το 2000 κυκλοφορεί την δεύτερη μουσική δουλειά με τους Απόντες με τίτλο «Είναι ένας κόσμος εκεί έξω», και το 2006 κυκλοφόρησε το single με τίτλο «Άλλη Μια Φορά». Έχει συνεργαστεί με τους B.D. Foxmoor (Active Member), Μάνο Πυροβολάκη, Τα Παιδιά Από Την Πάτρα, όπως και με πολλά groups και φίλους μουσικούς από την περιοχή του. Μουσικές συνυπάρξεις με τους: Τρύπες, Ενδελέχεια, Νίκο Πορτοκάλογλου, Magic de Spell, Κίτρινα Ποδήλατα, Δημήτρη Παναγόπουλο, Πέτρο Θεοτοκάτο, Μίλτο Πασχαλίδη, Κάθοδος των Μυρίων, Ενδοπία κ.α. Έχει κάνει συναυλίες σε σημαντικούς χώρους της Αθήνας και έχει συμμετάσχει σε μουσικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθεί ένα διαχρονικό κομμάτι μεταφρασμένο στα Αγγλικά από το ρεμπέτικο τραγούδι «Αχάριστη» του Βασίλη Τσιτσάνη. Ένα βίντεο κλιπ με πρωταγωνιστή τον «μουσικό του δρόμου» Δημήτρη Φραγκούλη, «ντυμένο» με εικόνες από την περιοχή των Πισίων. Ο Δημήτρης ζει στην Κόρινθο αλλά επισκέπτεται συχνά την Αθήνα. Ωστόσο βρίσκει τον χρόνο και την όρεξη να βγει στον δρόμο, όπως στην πολυσύχναστη Ερμού, και να πει κάποια από τα κομμάτια του.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ρεπορτάζ: Αλέξης Τερζής -http://hlektra.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »