Καταρρέει ο ΕΦΚΑ: Στάση πληρωμών - Ακόμη και τρία χρόνια αναμονή για μια βεβαίωση διαδοχικής ασφάλισης
Καταρρέει όπως όλα δείχνουν ο πολυδιαφημιζόμενος επιτυχημένος ΕΦΚΑ ο οποίος με το πλεόνασμα του, όπως ισχυρίζονται κυβερνητικά στελέχη κατάφερε να προσφέρει την ρύθμιση των 120 δόσεων...


Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ ζουν μια άλλη εικόνα και όπως εξηγούν αυτή την στιγμή υπάρχει μια ιδιότυπη στάση πληρωμών. Όπως καταγγέλλουν οι πληρωμές των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων για αναδρομικά και των παρόχων για ληξιπρόθεσμες οφειλές συνέχεια αναβάλλονται, αφού λόγω του «σφιχτού» προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ δεν πληρώνονται οι ασφαλισμένοι!

Ακόμη και η διεκπεραίωση απλών πράξεων όπως η αναγνώριση χρόνου, η διαγραφή ή η επανεγγραφή δεν μπορεί να γίνει και στοιβάζονται αυτή την στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες υποθέσεις.

Να μην μιλήσουμε για τον χρόνο διεκπεραίωσης αφού δεν τον γνωρίζει κανείς. Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι μια απλή μεταβίβαση σύνταξης (θανάτου) απονέμεται τουλάχιστον ένα χρόνο μετά!

Ιστορίες τρέλας

- Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η κατάσταση είναι τόσο τραγελαφική που ενώ λίγο πριν από τις ευρωεκλογές αποφασίστηκε η δημιουργία «κλιμακίων» για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων ξέχασαν να ανανεώσουν τις αποσπάσεις των 50 συναδέλφων στη συγκεκριμένη Διεύθυνση. Έτσι στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου, οι συνάδελφοι υποχρεώθηκαν να δηλώσουν παρουσία στις οργανικές τους θέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και όχι στις υπηρεσίες συντάξεων του Γ.Λ.Κ.

- Άλλη περίπτωση είναι ότι μια βεβαίωση συμμετοχής που αφορά σε διαδοχική ασφάλιση εκκρεμεί για τουλάχιστον τρία χρόνια!

- Οι υπάλληλοι που εξυπηρετούν το Δημόσιο και τους Δήμους στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα της μετάπτωσης των Μητρώων του ΙΚΑ στον ΕΦΚΑ, όπου έχουν χαθεί τα στοιχεία που είχαν επικαιροποιηθεί κατά την προηγούμενη μετάπτωση από τον τέως ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πολλές διπλοεγγραφές ή η παλαιότερη εικόνα των ασφαλισμένων ως σημερινή, με ό,τι σημαίνει αυτό για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των συναδέλφων.

- Η δε ενιαία εφαρμογή του Μητρώου, επειδή στήθηκε βιαστικά, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν με διπλές ή συγχωνευμένες εγγραφές με συνωνύμους. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι πολλές επείγουσες διαδικασίες όπως έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων, πρόσληψη σε εργασία, υποβολή ΑΠΔ, απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας κ.α. δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

- Οι χρόνοι έκδοσης των συνταξιοδοτικών πράξεων Δημοσίου και Δήμων ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τα δύο έτη, λόγω της υποβάθμισης της Γενικής Δ/νσης Συντάξεων Δημοσίου του Γ.Λ.Κ. σε απλή Διεύθυνση και την υπαγωγή της στον ΕΦΚΑ, την υποστελέχωσή της, την ασυμβατότητα που παρουσιάζεται στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των Δημοσίων και των Δημοτικών υπαλλήλων σε σχέση με τα άλλα Ταμεία και την αδυναμία υποστήριξής τους από τα πληροφοριακά συστήματα που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στον ΕΦΚΑ.

Πηγή:dikaiologitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »