Συλλυπητήρια της Ένωσης Θεολόγων ΠΕΘ Κορινθίας για την απώλεια της Καθηγήτριας του Γυμνασίου Βέλου, Μαρίας ΜπακοπάνουΤα θερμά συλλυπητήρια της προς την οικογένεια της αλησμόνητης Θεολόγου – καθηγήτριας του Γυμνασίου Βέλου, Μαρίας Μπακοπάνου εκφράζει η Ένωση Θεολόγων ΠΕΘ Κορινθίας:..

«Μέσα σ’ αυτή την Αναστάσιμη περίοδο του 2019 η οικογένεια των Θεολόγων καθηγητών της Κορινθίας χάνει ξαφνικά ένα αγαπητό, χαρούμενο και καλοσυνάτο μέλος της, τη συνάδελφό μας Μαρία Μπακοπάνου .
Μία συνάδελφο, μια φίλη, η οποία αγαπούσε πολύ το Χριστό και τους μαθητές της και γιαυτό ήταν αφοσιωμένη στο έργο της , στο σχολείο φέτος του Βέλου Κορινθίας.Μπορεί ο Θεός να μην της έδωσε δικά της παιδιά, της έδωσε όμως την ευλογία και το θυσιαστικό πνεύμα να κάνει όλους τους μαθητές της δικά της παιδιά, και να πασχίζει και να αγωνιά να μορφώσει το Χριστό μέσα στις καρδιές τους.
Εμείς ως διοικούσα επιτροπή της Ένωσης Θεολόγων Ν. Κορινθίας , αλλά και όλοι οι συνάδελφοί της θεολόγοι (και μη θεολόγοι καθηγητές) που μαζευτήκαμε σήμερα εδώ (στον Ιερό ναό της Αγ. Μαρίνας Βέλου) συμπάσχουμε, συμμετέχοντας στο πένθος, υπακούοντας -ως οφείλουμε- στην προτροπή του Αποστόλου και ιδρυτού της Εκκλησίας μας Παύλου σε μας τους Κορινθίους ( Α΄Κορ. 12, 26), ότι δηλ. «…καὶ εἴτε πάσχει ἓν μέλος, συμπάσχει πάντα τὰ μέλη, εἴτε δοξάζεται ἓν μέλος, συγχαίρει πάντα τὰ μέλη.» Συνοδεύουμε λοιπόν την καλή μας συνάδελφο Μαρία Μπακοπάνου στο τελευταίο της ταξίδι , την αποχαιρετούμε και την προπέμπουμε «εκ του θανάτου εις την ζωήν».
Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Αναστάς εκ των νεκρών και θανάτω θάνατον πατήσας Κύριος μας Ιησούς Χριστός, να την αναπαύσει « εν χώρα Ζώντων» να την συναριθμήσει «εν σκηναίς δικαίων και αγίων» και να δώσει σε όλους τους συγγενείς και τους φίλους της Θεϊκή παρηγορία.
Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Μαρία. ‘Όλοι θα σε θυμόμαστε με αγάπη για την καλοσύνη σου και θα προσευχόμαστε για την ψυχή σου.
Αιωνία σου η μνήμη, Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη!!!»


Για το Δ.Σ της ΠΕΘ Κορινθίας,
ο πρόεδρος Νεκτάριος Μετζάκης

Πηγή:hlektra.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »