Σφίγγει ο κλοιός για τους λογαριασμούς Πετσίτη -Σφυροκόπημα από τη ΝΔΌλα ξεκίνησαν όταν η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εντόπισε στους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη- που οι πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται πλέον μόνιμα στην Κύπρο...μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις ύποπτες συναλλαγές εντοπίζεται και το όνομα του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, που είναι ο γνωστός δικηγόρος, ειδικός στις off shore, που συνόδευε τον Νίκο Παππά στο πολυσυζητημένο ταξίδι του τότε επικεφαλής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα στη Βενεζουέλα.

Η έρευνα της Αρχής έγινε στα πλαίσια της έρευνας για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, για το γεγονός δηλαδή ότι η Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου δεν έπραξε τα δέοντα, για να εισπράξει τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που οφείλει στην εταιρεία η εταιρεία ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μια υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενος ο επικεφαλής της ΔΕΠΑ Θοδωρος Κιτσάκος.

Ποια είναι η σχέση του Μανώλη Πετσίτη με το σκάνδαλο; Η Αρχή άρχισε να ψάχνει τους λογαριασμούς του στενού φίλου του Νίκου Παππά, γιατί οι πρώτες μεγάλες εισροές χρημάτων στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη, την εποχή που μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και ήταν υποτίθεται απλώς και μόνο «ο κουβαλητής της τσάντας του Νίκου Παππα» σύμφωνα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, προήλθαν από εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη. Αλλά όχι μόνο γι’ αυτό. Και γιατί, όπως έχει καταθέσει ο Θόδωρος Κιτσάκος, ο Μανώλης Πετσίτης ήταν τακτικός επισκέπτης της ΔΕΠΑ και μάλιστα ως άνθρωπος του Παππά και του Μαξίμου.

Η υπόθεση της έρευνας όμως πήρε και εκρηκτικές πολίτικες διαστάσεις, με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΚΙΝΑΛ να θέτουν επιτακτικά ερωτήματα και να απαιτούν απαντήσεις, καθώς πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέας Αννα Ζαΐρη Αρκουλή, μετέθεσε ξαφνικά και χωρίς αιτιολογία τον προϊστάμενο του τμήματος ερευνών της Αρχής, που έλεγχε μεταξύ άλλων τις υποθέσεις ELFE- Λαυρεντιάδη. Και μάλιστα σε άλλη διεύθυνση και σε θέση απλού υπαλλήλου. Ο προϊστάμενος έστειλε αμέσως επιστολή παραίτησης κατηγορώντας την αντεισαγγελέα ότι τον εξωθεί σε παραίτηση.


Οι τελευταίες εξελίξεις και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν, οδήγησαν την αντεισαγγελέα σε στροφή 180 μοιρών και όπως αποκάλυψε το iefimerida, πλέον η Αρχή εμφανίζεται αποφασισμένη να τρέξει την έρευνα για τον Μανώλη Πετσίτη, ενώ ήδη έχουν σταλεί αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών του και στην Κύπρο και σε εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα και παράλληλα ερευνώνται και εξωχώριες εταιρείες που σχετίζονται με την δράση του κ. Πετσίτη, ή Μανόλο του Παππα όπως είναι γνωστός.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν την Αρχή να βάζει στο αρχείο άλλες υποθέσεις, όπως οι λογαριασμοί Σημίτη και η επιχειρηματική δραστηριότητα της Μαρέβας Μητσοτάκη, που παρά τον θόρυβο που προκάλεσαν δεν είχαν απολύτως κανένα αποτέλεσμα.

Η στροφή της αντεισαγγελέως δεν μπορεί να είναι άσχετη και με το πολύ αυστηρό πρέσινγκ που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού η ΝΔ δια της νέας εκπροσώπου Τύπου Σοφίας Ζαχαράκη ανακοίνωσε ότι θα καλέσει την επικεφαλής της αρχής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να καταθέσει όχι μόνο όλα όσα γνωρίζει για την τριγωνική σχέση Πετσίτη-Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου, αλλά και τους λόγους της μετάθεσης του υπαλλήλου της Αρχής, που ερευνούσε τις εταιρείες Λαυρεντιάδη για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ.

Παράλληλα η κ. Ζαχαράκη απευθύνει στους κ. Τσίπρα και Παππά 3 ερωτήματα: Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσιτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά. Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο. Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ.

iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »