Το σιδηροδρομικό δίκτυο θέλει η περιφέρεια Πελοποννήσου


Επερώτηση για το μέλλον του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου της παράταξης των Οικολόγων....
«Έχουμε εδώ και χρόνια ζητήσει απ’ τους αρμοδίους να μας παραχωρήσουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι το τρένο της Πελοποννήσου, έτσι όπως έχουμε εμείς σχεδιάσει και έτσι όπως εμείς το παρουσιάσαμε στο συνέδριο της Γενεύης. Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Χρειάζεται πολιτική βούληση. Το έχουμε θέσει στον ίδιο τον πρωθυπουργό στο Αναπτυξιακό Συνέδριο και περιμένουμε εξελίξεις. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την γραμμή εμπορικά και τουριστικά, θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα σπουδαία αρχιτεκτονικά κτίσματα των σταθμών και όλης της διαδρομής. Ζητάμε την παραχώρηση της αρμοδιότητας. Τώρα δεν την έχουμε. Αν επέμβουμε, κινδυνεύουμε να πάμε αυτόφωρο».

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, απαντώντας στην ερώτηση, αλλά και στο αίτημα του κ. Κώστα Μπρούσαλη (σύλλογος φίλων σιδηροδρόμου Πελ/σου), για το θέμα της γραμμής, που μαραζώνει και καταστρέφεται απ’ την καθολική εγκατάλειψη.

Korinthostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »