Σκορπιός: Ξεκίνησαν οι εργασίες για να μετατραπεί το νησί του Ωνάση σε τουριστικό θέρετρο


Τα έργα ανάπλασης του θρυλικού Σκορπιού, ύψους 165 εκατ. έχουν δρομολογηθεί από τον Οκτώβριο του 2018 και ήδη οι εργασίες στο νησί που ανήκε άλλοτε στην οικογένεια Ωνάση έχουν ξεκινήσει....

Στόχος του νέου ιδιοκτήτη του νησιού, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, είναι η μετεξέλιξη του Σκορπιού, από «οικογενειακό αγροτουριστικό θέρετρο» σε «Πολυτελές Αγροτουριστικό Κατάλυμα – VIP Exclusive Club».
Με βάση τον προϋπολογισμό του έργου 76,6 εκατ. προορίζονται για τα κτηριακά έργα, 16,5 εκατ. για τα αθλητικά, 11,9 για τα οδικά και το ελικοδρόμιο, 10,3 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και των ακτών και 20,3 εκατ. για τις λοιπές υποδομές.

Το επενδυτικό πρότζεκτ περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, δώδεκα νέες βίλες, εκσυγχρονισμό και επέκταση των δύο λιμανιών (προβλήτες «Χριστίνα» και «Παναγιά») για τον ελλιμενισμό μεγάλων θαλαμηγών, εκθεσιακούς χώρους, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγροτική φάρμα, πισίνες, τεχνητή λίμνη, μονάδα αφαλάτωσης θαλάσσιου νερού, μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και μεγάλο οδικό δίκτυο.

Ακόμη, προβλέπεται, γυμναστήριο, χώροι αναψυχής με αίθουσα bowling, γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, γήπεδο τένις διεθνών προδιαγραφών, και φυσικά χώρο για τους στάβλους και την αρένα ιππασίας.

news247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »