Κόρινθος:Τι είπε στον ανακριτή ο 35χρονος για τη δολοφονία του Ρομά (Ηχητικό)


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά στον Σολομό Κορινθίας....

Ο δικηγόρος του Βασίλης Γαρούφης μίλησε στο newsit.gr για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, ο 35χρονος πυροβόλησε τον 52χρονο: 

«Κανένα στοιχείο δεν οδηγούσε στην άποψη ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή του Ρομά. Είχαν πάει το μεσημέρι στο σπίτι του, ξαναπήγαν το βράδυ, τα σκυλιά γαύγιζαν συνεχώς, μένει σε ερημική περιοχή, το πιο κοντινό σπίτι από τον δικό του είναι σε απόσταση 300 μέτρων.

Φοβήθηκε ο άνθρωπος, πήρε την καραμπίνα, βγήκε έξω, είπε “κρατάω καραμπίνα, φύγετε”, αυτοί δεν έφυγαν και πυροβόλησε στον αέρα και όχι προς την κατεύθυνσή τους. Δυστυχώς, στην κατεύθυνση που πυροβόλησε, υπήρχε και ένας άλλος, εκτός από αυτούς των οποίων έβλεπε τις σκιές και λόγω της διασποράς των σκαγιών, διότι ο πυροβολισμός ήταν από απόσταση 41,5 μέτρων, που σημαίνει ότι η διάμετρος διασποράς ήταν 1,80, είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Μέσα στο συγκεκριμένο βλήμα υπήρχαν 39 σκάγια. Ένα από τα 39 αυτά σκάγια, προξένησε ένα επιπόλαιο τραυματισμό στο δεξί ώμο του θανάσιμα τραυματισθέντος και ένα στο δεξί μέρος του λαιμού, όπου τρύπησε την αρτηρία, με συνέπεια ο άνθρωπος να πεθάνει από αιμορραγία. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να μιλάμε για πρόθεση αφαίρεσης της ζωής, κάτω από τις συνθήκες που έγινε αυτό που έγινε».
 Στην ερώτηση γιατί δεν ειδοποίησε την αστυνομία ο δικηγόρος απάντησε: «Τώρα, γιατί τον πήρε από το σημείο; Ο άνθρωπος, όπως καταλαβαίνετε, είχε πανικό, τρόμο… αντιλαμβάνεστε, ένας άνθρωπος που δεν είχε ποτέ καμία παραβατική συμπεριφορά, ένας καλός οικογενειάρχης, 35 ετών με δύο παιδάκια και μία γυναίκα αρχαιολόγο, που κοιτάει το σπίτι του και την οικογένειά του, κάτω από αυτές τις συνθήκες, να δει έναν άνθρωπο σκοτωμένο, που τον σκότωσε ο ίδιος, δεν έχει σημασία το αν το επεδίωκε ή όχι. Έτσι λειτούργησε, τον πήρε από εκεί και τον απόθεσε στο λατομείο». 

 «Δεν τον απέκρυψε διότι επέστρεψε σπίτι του και δεν καθάρισε αίματα από την καρότσα του αυτοκινήτου του, δεν μάζεψε τον κάλυκα από την αυλή του σπιτιού του. Επιπλέον, ο θανάσιμα τραυματισμένος δεν ήταν μόνος του, ήταν τέσσερις, πέντε όλοι μαζί. Δεν θα μπορούσε να αποκρυφτεί η πράξη αυτή, διότι, όπως καταλαβαίνετε, θα τον αναζητούσαν οι άλλοι, δεν θα τον έβρισκαν και θα πήγαιναν στην αστυνομία, αφού, άλλωστε, είχαν ακούσει τον πυροβολισμό. Δεν τον πέταξε κάπου, δεν τον έκρυψε, ούτε τον έθαψε. Τον απόθεσε στο λατομείο, κοντά στην κατοικία του, όπου το πρωί θα πήγαιναν διακόσιοι εργάτες. Όπως είπε, φοβήθηκε, έπαθε πανικό, τα έχασε και σκέφτηκε μην τυχόν βγουν έξω τα παιδιά του και η γυναίκα του και δουν τον άλλον σκοτωμένο. Κατά συνέπεια, για ποια ανθρωποκτόνο πρόθεση μπορούμε να μιλάμε;»

Πηγή:newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »