Αποστράτευσαν τον Υποστράτηγο της ΠΥ που είχε αποκαλύψει ότι ήξεραν για νεκρούς στο Μάτι (video)
Αποστράτευσαν τον Υποστράτηγο της ΠΥ που είχε αποκαλύψει ότι ήξεραν για νεκρούς στο Μάτι...


Σε αποστρατεία οδηγήθηκε ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Ράμφος, ο αξιωματικός που συντόνιζε την υποστήριξη του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής στις 23 Ιουλίου 2018, την ημέρα που η πύρινη λαίλαπα σκόρπιζε τον θάνατο και την καταστροφή στην Ανατολική Αττική...


Ο υποστράτηγος βρισκόταν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και ήταν εκείνος που είχε καταθέσει πως οι Αρχές γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι, προτού αρχίσει εκείνη η περίφημη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ο κ. Ράμφος από τις 8 το βράδυ είχε ενημερώσει το Αρχηγείο ότι υπήρχαν νεκροί, ενώ στις 11 μ.μ. έδωσε και συγκεκριμένο αριθμό για τους νεκρούς που είχε βρει.

«Στις 8 προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο», είχε πει για τη μοιραία εκείνη βραδιά.

Στις 11 το βράδυ ο ίδιος αξιωματικός ανέφερε: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων, μεταξύ τους και παιδιά».

Στις 23:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβίβαζε: «…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς».

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς, δεν είχε γίνει η παραμικρή κουβέντα για νεκρούς. Όλοι διαβεβαίωναν τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, και ότι τα μέτωπα βρίσκονταν σε ύφεση, ενώ στην πραγματικότητα η χώρα θρηνούσε.

Πηγή:in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »