Πώς ένα αγριογούρουνο και το Facebook οδήγησαν στους δολοφόνους του Σταματιάδη


Η ΕΛ.ΑΣ. είχε βρει ίχνη αίματος από κυνήγι στο οποίο είχαν πάει οι δράστες της δολοφονίας πριν από το έγκλημα.... Αναζήτησαν σχετικές φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στα social media και έτσι προχώρησαν στην ταυτοποίηση των κακοποιών- Χαρακτηριστικά αστυνομικού θρίλερ –με κωδικές ονομασίες, μακάβρια ευρήματα και εξετάσεις CSI– είχε η εξάρθρωση της σπείρας που λήστευε σπίτια στη νότια Ελλάδα και έφτασε μέχρι και στη δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, τον Απρίλιο του 2018 στην οικία του στην Κηφισιά.

 Στη σπείρα ανήκαν 10 Αλβανοί και μια Ρουμάνα. Ως δολοφόνος του Σταματιάδη εμφανίζεται να είναι ένας αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη στο Βέλγιο με πλαστή ελληνική ταυτότητα και έχει ζητηθεί η έκδοσή του στην Ελλάδα. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε δώσει στις έρευνες για τους δράστες της δολοφονίας την κωδική ονομασία «sus scrofa», δηλαδή «αγριογούρουνο».

 Ολα σχετίζονται. Οπως έγινε γνωστό, οι δολοφόνοι, εβδομάδες πριν τη δολοφονία Σταματιάδη είχαν πάει για κυνήγι στην Πελοπόννησο. Κάπου στην Αρκαδία πυροβόλησαν ένα αγριογούρουνο, χρησιμοποιώντας ένα εννιάρι πιστόλι. Επέβαιναν όμως σε ένα κλεμμένο τζιπ το οποίο εγκατέλειψαν στη συνέχεια. 

Οταν το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν δύο κάλυκες από το εννιάρι που τότε οι Αλβανοί δεν είχαν πετάξει. Βρέθηκε όμως και αίμα στο αυτοκίνητο, που όπως διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακές εξετάσεις ήταν από αγριογούρουνο. Στο μεταξύ είχε δολοφονηθεί ο Αλέξανδρος Σταματιάδης και οι κάλυκες ταυτοποιήθηκαν ότι προέρχονταν από το ίδιο όπλο.

 Η αστυνομία αναζήτησε και εντόπισε στη συνέχεια στο Facebook φωτογραφίες από κυνήγι αγριογούρουνων και άρχισε να εξετάζει πρόσωπα που τις είχαν αναρτήσει, προσπαθώντας να φτιάξει μια λίστα υπόπτων. Εξετάστηκαν πάνω από εκατό άτομα για να εντοπισθούν τελικά τα στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των τριών εκ των τεσσάρων δολοφόνων. 

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν από την αστυνομική έρευνα, στο σπίτι του Σταματιάδη εισέβαλαν τέσσερα μέλη της συμμορίας, τα οποία αλληλοκατηγορούνται για το ποιος πυροβόλησε τον άτυχο 52χρονο. 

Η σπείρα, λίγες μέρες πριν, είχε εισβάλει σε ένα σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και αφού ακινητοποίησαν και έδεσαν τα μέλη της οικογένειας, άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα καθώς και το όχημά τους και εξαφανίστηκαν.


Πηγή: Protagon.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »