Ο Αλ.Πνευματικός παρών στην 1η Δημόσια Διαβούλευση για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (video)
Στην πρώτη Δημόσια Διαβούλευση για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Αλέξανδρος Πνευματικός, όπου θέμα συζήτησης ήταν η ανεύρεση τρόπων εκμετάλλευσης αυτού του προγράμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας...Το πρόγραμμα αφορά κατά κύριο λόγο μέρος του ορεινού όγκου του Νομού Κορινθίας και ορισμένους αρχαιολογικούς χώρους, όπου συμπεριλαμβάνεται και η Αρχαία Κόρινθος.


Ο Δήμαρχος Κορινθίων τόνισε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι θετική σε αυτή την πρωτοβουλία και θα συμμετάσχει στον διάλογο που θα αναπτυχθεί με συγκεκριμένες προτάσεις που περιλαμβάνουν έργα και δράσεις, οι οποίες ο Δήμος Κορινθίων φιλοδοξεί να ενταχθούν στα πλαίσια του προγράμματος.


Επιπροσθέτως, ο κος Πνευματικός επεσήμανε την ανάγκη μέσα στα επόμενα έτη να υπάρξει συμπληρωματική χρηματοδότηση, ώστε να αυξηθεί ο όγκος των έργων που ολοκληρώνονται, καθώς αποτελεί κοινή παραδοχή η αναγκαιότητα ανάδειξης των αξιόλογων ορεινών περιοχών της Κορινθίας. Η Δημοτική Ενότητα Σολυγείας που συγκαταλέγεται σε αυτές τις περιοχές και ανήκει στον Δήμο Κορινθίων δεν έχει αναπτυχθεί στον επιθυμητό βαθμό μέχρι σήμερα.


Με αυτό το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα να γίνουν πολλές επενδύσεις που θα συνδράμουν τόσο στην ανάπτυξη του τόπου όσο και στην εξασφάλιση της εργασιακής απασχόλησης των κατοίκων.


Καταληκτικά, ο Δήμαρχος Κορινθίων υπογράμμισε ότι έχει προηγηθεί προεργασία και έχουν ετοιμαστεί ολοκληρωμένες προτάσεις που μπορούν να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από αυτό το πρόγραμμα.

Πηγή:peloponnisosnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »