Προκαλεί θλίψη: Μαθήτρια διάβαζε στο πεζοδρόμιο επειδή δεν έχει ρεύμα στο σπίτι της


Το φως από τις κολώνες του δρόμου αναζητά μία νεαρή κοπέλα στην Αγριά του Βόλου προκειμένου να μπορέσει να διαβάσει, αφού στο σπίτι της δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα.... 


Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, πρόκειται για τη μεγαλύτερη κόρη μιας οικογένειας, με άνεργους γονείς, που φοιτά στο Λύκειο. Οι γείτονες τακτικά προσφέρουν είδη, όπως επίσης βοηθούν με παπούτσια και πανωφόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρουν και δάνεια έκτακτης ανάγκης σε μετρητά για να ζήσει η οικογένεια. 

Η μητέρα έχει απευθυνθεί και στην Εκκλησία, αλλά δεν παρουσιάζει σταθερότητα για να παραλαμβάνει καθημερινά φαγητό από το Σπίτι Γαλήνης, όπου σιτίζονται 47 άτομα καθημερινά. Η τοπική εκκλησία είναι γνώστης της κατάστασης, όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες έχουν γίνει αναφορές. 

Το σχολείο επίσης είναι ενημερωμένο για την κατάσταση των τριών ανήλικων κοριτσιών και θα μπορούσε να αποτελεί ένα δίχτυ ασφαλείας, ιδιαίτερα για τα παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Ο πατέρας τους λάμβανε επίδομα αναπηρίας, αλλά όπως έγινε γνωστό αυτό «κόπηκε» και στην οικογένεια δεν υπάρχει εισόδημα.

 Στην Αγριά σύμφωνα με όσους επικοινώνησε η «Θ» είναι κοινό μυστικό η κατάσταση της οικογένειας, αλλά δεν υπάρχει επίσημη και θεσμική κοινωνική υποστηρικτική κινητικότητα και η οικογένεια ζει με την «ελεημοσύνη» των γειτόνων.

 Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτεί στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο δημοτικό και ένα στο γυμνάσιο.

Πηγή:TheCaller.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »