Ανατροπή «βόμβα« από ΑΑΔΕ για το κύκλωμα χρυσού: «Δεν υφίσταται λαθρεμπορία»


Ανατρέπεται η υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού....

Ανατρέπεται η υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού, μετά την επικοινωνία της ανακρίτριας Διαφθοράς με τις αρμόδιες οικονομικές Αρχές, καθώς από χθες το πρωί, στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία!

Πλέον, οι νομικές πηγές εκτιμούν, ότι το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα, τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους. 

Υπό αυτά τα δεδομένα οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ προφυλακισθέντων καταθέτουν από το πρωί αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους. Πάντως, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότητα εντός της ημέρας αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια, αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων. 

Κούγιας στο «Ακραίως»: Ελεύθεροι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι 

Σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα του χρυσού θα είναι ελεύθεροι εκτίμησε από την πλευρά του, ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας νωρίτερα στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, εμείς καταθέσαμε το πρωί (αίτημα) να ενεργοποιηθεί το άρθρο 286 του κώδικα ποινικής δικονομίας που λέει ότι μπορεί μόνος του ο ανακριτικός υπάλληλος να αποφυλακίσει κατηγορούμενο χωρίς να έχει ούτε εισαγγελικές προτάσεις όταν διαπιστώσει είτε την απόλυτη αθωότητα, δηλαδή το παίρνει πάνω της, είτε την ανυπαρξία εγκλήματος. Η κ. ανακρίτρια απ΄ ό,τι έχω πληροφορηθεί πριν καταθέσουμε εμείς το αίτημα, από το πρωί έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αυτή και νομίζω ότι σε λίγες ώρες θα είναι ελεύθεροι», σημείωσε ο κ. Κούγιας, υποστηρίζοντας, ότι: «Δεν υπάρχει αδίκημα λαθρεμπορίας, το λέμε από το πρωί. Είμαι απόλυτος». Αναφερόμενος στον πελάτη του σημείωσε: «Αποφυλακίζεται αυτόματα και αναδεικνύεται τεράστιο ηθικό θέμα και ποινικό θέμα για την αστυνομία. Είναι κατάχρηση εξουσίας, είναι κακούργημα.

Σχολίασε επίσης: «Η Δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και γι’ αυτό το λόγο καταργήθηκε η θανατική ποινή στην Ελλάδα. Εμένα με ενοχλεί προσωπικά το γεγονός ότι ενώ ήταν στην προανάκριση η υπόθεση ο κ. Τσίπρας στη Βουλή είπε να εδώ πιάσαμε τους κλέφτες που ξεζούμισαν την Ελλάδα. Με συγχωρείται αυτό εμένα με ενοχλεί». «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος (σ.σ. ο Ριχάρδος) έχει ένα θέμα. Το επάγγελμα που επέλεξε είναι αντιπαθές και ειδικά στην εποχή μας. Όσο μένει στη φυλακή διαπράττονται αδικήματα. Ήδη έχει διαπραχθεί το αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας από την αστυνομία και ήδη διαπράττεται το αδίκημα της παρανόμου κατακρατήσεως. Οι αστυνομικοί που τον κρατούν – δεν γνωρίζουν νομικά – είναι καλυμμένοι γιατί εκτελούν εντολές αλλά εν δυνάμει αυτή τη στιγμή τον κρατούν παράνομα» κατέληξε στις δηλώσεις του.

 Πηγή:TheCaller.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »