Διπλωμάτες: Ακόμα και τον Γενάρη στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών


Επισπεύδει τις διαδικασίες για την κοινοβουλευτική κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση... καθώς σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι διαδικασίες στο ελληνικό κοινοβούλιο θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με διπλωματικές πηγές, έως Μάιο θα έχει επικυρωθεί και το πρωτόκολλο εισδοχής του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας καθώς όπως επισημαίνουν : «Όχι δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ. Έχουμε διπλή πλειοψηφία και για τις Πρέσπες και για ψήφο εμπιστοσύνης αν χρειαστεί».

Σύμφωνα πάντα με διπλωμάτες, οι αλλαγές που υιοθετήθηκαν στο Σύνταγμα των Σκοπίων ικανοποιούν την ελληνική πλευρά.

Αναφορικά με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, διπλωματικές πηγές αναφέρουν, ότι έχουν ενταθεί οι προσπάθειες ώστε αυτό να διεξαχθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Για το επίπεδο των ελληνοτουρκικών αλλά και τουρκοαμερικανικών σχέσεων, διπλωμάτες αναφέρουν ότι η στάση των ΗΠΑ σε Τουρκία, είναι ξεκάθαρη καθώς έχουν προειδοποιήσει ότι αν προχωρήσουν στην αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 θα υπάρξουν κυρώσεις.

Για τις διμερείς σχέσεις ανέφεραν: «Δεν είναι καλό να έχεις μια εχθρική Τουρκία.Δεν προκαλούμε, αλλά δεν θα ανεχθούμε σε δικό μας έδαφος κατάληψη».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »