Άρθρο-κόλαφος της DW για τα ελληνικά πανεπιστήμια: «Aσφαλή καταφύγια για συμμορίες ναρκωτικών»


Άρθρο – κόλαφο δημοσιεύει η γερμανική Deutsche Welle για την Ελλάδα, αυτή τη φορά για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια....

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τη διακίνηση ναρκωτικών και το άσυλο ναρκομανών, εμπόρων ναρκωτικών και άλλων εγκληματικών στοιχείων, και ως εκ τούτου τα ελληνικά πανεπιστήμια χαρακτηρίζονται «ασφαλή καταφύγια για τις συμμορίες ναρκωτικών».
Αναφερόμενη στο νόμο του πανεπιστημιακού ασύλου, η DW τον χαρακτηρίζει «αμφισβητούμενο», τονίζοντας ότι μέσω του συγκεκριμένου νομοθετήματος, απαγορεύεται στις ελληνικές αρχές να εισέλθουν στις πανεπιστημιουπόλεις, τη στιγμή που «η κυβέρνηση αρνείται να δώσει ένα τέλος».Πρωτοετείς φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που «μαστίζεται» από τη διακίνηση ναρκωτικών εντός των εγκαταστάσεών του, μίλησαν στο γερμανικό δίκτυο και για τις πρώτες εντυπώσεις του από το πανεπιστήμιο.

Ο Γιώργος Μιχαλόπουλος ανέφερε ειδικότερα: «Ήταν μια απότομη και τρομακτική αφύπνιση. Ήταν τρομακτικό και αντέδρασε κάθε εσωτερικό μου κομμάτι. Όχι επειδή φοβόμουν μια επίθεση από έναν εθισμένο, αλλά επειδή κανείς δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό εδώ και δεκαετίες».

«Είναι τρομερό», δηλώσε στη DW η 18χρονη φοιτήρια Αναστασία Βλαχογιάννη. «Χάνονται όλα τα κίνητρα και η έμπνευση όταν περπατάς στην τάξη το πρωί, βλέποντας τους τοξικομανείς να χτυπούν ηρωίνη ή crysrtal meth. Δεν είναι δικό τους λάθος. Έχουν εγκαταλειφθεί. Είναι ένα ενοχλητικό θέαμα που υπονομεύει τη θέση του σχολείου μας και την ελληνική παιδεία ως σύνολο. Το πιο σημαντικό, όμως, κάνει όλους μας να αισθάνονται εξαιρετικά ευάλωτοι και ανασφαλείς».

Τη δική του εμπειρία μεταφέρει μέσω του δημοσιεύματος και ο ρεπόρτερ του δικτύου, για τις κινήσεις μίας ομάδας Πακιστανών εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι «μοιράζουν το πράμα» και αμέσως μετά εισέρχονται εντελώς ανενόχλητοι εντός του νεοκλασικού κτιρίου της ΑΣΟΕΕ. «Χρησιμοποιημένες σύριγγες, βοηθήματα φαρμάκων και άλλα είναι διάσπαρτα στα μονοπάτια, ενώ οι μαθητές περνούν ανάμεσά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η αμφισβητούμενη νομοθεσία εισήχθη στη δεκαετία του 1980 σε απάντηση μιας επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας που έστειλε στρατιώτες για να καταργήσει μια φοιτητική εξέγερση του 1973 στην κεντρική Αθήνα», επισημαίνεται επίσης στο ρεπορτάζ, αναφορικά μα τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. «Ενώ ο νόμος επιλέγει να διασφαλίσει την ελευθερία της φιλελεύθερης σκέψης, έχει δώσει στους εμπόρους ναρκωτικών, σε εθισμένους και άλλους εγκληματίες, το ελεύθερο να αναπτύξουν στις πανεπιστημιουπόλεις την παράνομη δραστηριότητά τους, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους φοιτητές και το προσωπικό», προσθέτει η DW.

Το γερμανικό μέσο επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για τη διατήρηση της συγκεκριμένης κατάστασης. «Ο καθηγητής Μπαμπινιώτης κάλεσε τους ακαδημαϊκούς να αναστείλουν τη διδασκαλία τους επ’ αόριστον, έως ότου το κράτος καθαρίσει τους πανεπιστημιακούς χώρους», αναφέρεται στο ρεπορτάζ και προσθέτει: «Ωστόσο, η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Τσίπρα αρνήθηκε να λάβει υπόψιν της το κάλεσμα, υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε καταστολή είναι «κατά της δημοκρατίας».


politisonline.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »