Εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση του ΣΕΦ έκαναν μπίζνες... με τον εαυτό τους!


Οι...δαιμόνιοι παράγοντες είχαν διοριστεί στη θέση τους από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη...


Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, τα δύο στελέχη αξιοποίησαν την πρόσκαιρη παρουσία τους στο ΔΣ για να διαπραγματευτούν με δική τους ΚΟΙΝΣΕΠ συμφωνία εκμετάλλευσης χώρων του σταδίου έναντι εξευτελιστικού μισθώματος - Οι...δαιμόνιοι παράγοντες είχαν διοριστεί στη θέση τους από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη

Μία πατέντα, που προκαλεί από τεράστια ερωτήματα έως πολιτικό αποτροπιασμό, σκαρφίστηκαν δύο εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αξιοποίησαν την πρόσκαιρη παρουσία τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΦ για να… αναλάβουν ως ιδιώτες στη συνέχεια, την εκμετάλλευση χώρων του Σταδίου με εξευτελιστικό αντίτιμο και με μεγάλα προσδοκώμενα κέρδη.

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, τα δύο στελέχη, οι Ανδρέας Στρατής και Δέσποινα Μακριδάκη, που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τον περασμένο Μάιο είχαν μία απίστευτη, όσο και κυνική έμπνευση. Μόλις κατάλαβαν ότι το Στάδιο διαθέτει χώρους, που έχουν εμπορικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5, έκαναν το εξής απλό: Ίδρυσαν τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ήταν μέλη του ΔΣ δηλαδή, την «ΣΥΝΔΡΑΣΗ», μία εταιρία με τη μορφή της ΚΟΙΝΣΕΠ – τελευταία μόδα, που κυκλοφορεί ευρέως – η οποία πρότεινε στο ΣΕΦ να αναλάβει εκείνη την εκμετάλλευση των χώρων αυτών.


Επί ενάμιση μήνα οι δύο εκλεκτοί και δαιμόνιοι παράγοντες «διαπραγματεύονταν» ουσιαστικά με τον… εαυτό τους! Ως μέλη του ΔΣ του ΣΕΦ διαπραγματεύονταν με τη δική τους ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση), δηλαδή με τους εαυτούς τους, το αντικείμενο μίας σύμβασης, για την τύχη των συγκεκριμένων γηπέδων.

Η… περήφανη αυτή «διαπραγμάτευση» κατέληξε στα μέσα Σεπτεμβρίου στο εξής φοβερό αποτέλεσμα: Η ΚΟΙΝΣΕΠ αναλαμβάνει την αξιοποίηση των δύο γηπέδων μέχρι το 2020 και δικαίωμα επέκτασης έως το 2021, καταβάλλοντας στο ΣΕΦ το αστρονομικό ποσό των… 4 ευρώ ανά ώρα! Όταν όλοι γνωρίζουν ότι η ενοικίαση σε ιδιώτες αθλούμενους μπορεί να φτάσει έως και 100 ευρώ την ώρα, ή έστω, εφόσον πρόκειται για σωματεία, σε μερικές δεκάδες ευρώ ωριαία!!!


Ουσιαστικά το ΣΕΦ των Στρατή και Μακριδάκη παραχωρούσε στην ΚΟΙΝΣΕΠ των… Στρατή και Μακριδάκη δύο γήπεδα έναντι πινακίου φακής, διευκολύνοντας την Επιχείρηση να έχει τεράστια περιθώρια κέρδους – ασχέτως εάν τυπικά αυτές οι εταιρίες δεν είναι του κλασικού τύπου διανομής μερισμάτων.

Φυσικά υπήρχε ένα πρόβλημα, μόλις θα έφτανε η ώρα των υπογραφών. Ήταν προφανές ακόμα και στα τζιμάνια ότι δεν μπορούσε και στα δύο συμβαλλόμενα μέρη να είναι τα ίδια πρόσωπα. Έτσι, στις 17 Σεπτεμβρίου οι Ανδρέας Στρατής και Δέσποινα Μακριδάκη παραιτήθηκαν από το ΔΣ του ΣΕΦ, προφανώς για να αποφύγουν το τυπικό και νομικό κώλυμα, που ήταν κραυγαλέο. Στις 18 Σεπτεμβρίου, μόλις μία ημέρα μετά και χωρίς καν να κρατήσουν τα προσχήματα, καθυστερώντας έστω για λίγο διάστημα τη διαδικασία, το ΣΕΦ και η ΚΟΙΝΣΕΠ υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση – μάλλον για να μην χαθεί ούτε μέρα από τη μπίζνα.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό, το ΣΕΦ εκμισθώνει στην ΚΟΙΝΣΕΠ με την επωνυμία ΣΥΝΔΡΑΣΗ τα δυο γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 καθώς και δυο αποδυτήρια (ανδρών- γυναικών) με σκοπό την διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων ιδιωτών και σωματείων από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 έως και την 31η Αυγούστου 2020 με την διάρκεια της μίσθωσης να ανανεώνεται για ένα ακόμη χρόνο εφόσον ο μισθωτής το δηλώσει ένα μήνα πριν από τη λήξη του συμβολαίου.

Το μίσθωμα που προβλέπεται είναι όχι απλώς συμβολικό, αλλά εξευτελιστικό.


Το άρθρο 3 του ιδιωτικού συμφωνητικού αναφέρονται τα εξής εξωφρενικά και εντελώς εκτός των συνθηκών, που επικρατούν στην αγορά, ιδίως για περιοχές, όπου υπάρχει έλλειψη χώρων για άθληση:
«Για τη χρήση στο πλαίσιο ωρών 16:00-20:00 το ποσό των… 4 ευρώ + 3,6% χαρτοσήμου τα 60 λεπτά χρήσης.
Για τη χρήση στο πλαίσιο ωρών 20:00-23:00 το ποσό των… 15 ευρώ + 3,6% χαρτοσήμου τα 60 λεπτά χρήσης.
Για τη χρήση στα Σαββατοκύριακα το ποσό των… 4 ευρώ +3,6% τέλος χαρτοσήμου τα 60 λεπτά χρήσης».

Η ΣΥΝΔΡΑΣΗ εφόσον το επιθυμεί θα μπορεί να έχει τις εγκαταστάσεις και κατά τις αργίες για να κάνει χρήση των χώρων εφόσον ο εκπρόσωπός του υπογράψει πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής με τον αρμόδιο υπάλληλο του ΣΕΦ.

Όπως αναφέρεται ο μισθωτής, δηλαδή ο συνεταιρισμός θα πληρώνει το τίμημα για τις ώρες που θα δεσμεύει τα γήπεδα και τα αποδυτήρια.

Με το ιδιωτικό συμφωνητικό η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΣΥΝΔΡΑΣΗ έχει πλέον δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ονομασία «ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ» χρησιμοποιώντας το επίσημο λογότυπο που έθεσε στη διάθεση του η Διεύθυνση του ΣΕΦ σε όλες τις αναφερόμενες στην αθλητική δραστηριότητα του διαφημιστικές πρωτοβουλίες.

Τα ερωτήματα είναι φυσικά μεγάλα και για το ΣΕΦ, αλλά και για τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, καθώς ήταν εκείνος, που με απόφασή του, που δημοσιεύτηκε στις 2 Μαίου του 2018, διόρισε τους κυρίους στο ΔΣ του Σταδίου. Δεν πρόκειται εν ολίγοις για τυχαία πρόσωπα, που βρέθηκαν από το πουθενά στη διοίκηση του ΣΕΦ, αλλά επιλογές του κ. Βασιλειάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύλλογος των εργαζομένων, έκπληκτος από τα όσα συμβαίνουν, έχει προχωρήσει σε προφορική ενημέρωση του κ. Βασιλειάδη για την υπόθεση, ενώ έχει καταθέσει στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ενημερωτικό σημείωμα, ζητώντας να μάθει εάν με τη σύμβαση εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του ΣΕΦ. Άρα οι αρμόδιες αρχές είναι ενημερωμένες για τα ηθικώς (τουλάχιστον ηθικώς) απαράδεκτα, που συμβαίνουν στο Στάδιο.


Πηγή:protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »