Στα λευκά όλη η Ελλάδα! Εντυπωσιακές εικόνες


Χειμωνιάτικο το Σαββατοκύριακο με πολλές περιοχές της Ελλάδας να είναι ντυμένες ήδη στα λευκά...
 Ο χιονιάς, σύμφωνα και με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, εξαπλώνεται καθώς σήμερα (17.11.2018) θα σημειωθούν νέες χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία τοπικά στα 900 μέτρα, ενώ στα βόρεια τμήματα της Θράκης, κυρίως στον βόρειο Έβρο και στα βόρεια της Ροδόπης στα 550 μέτρα.

Παράλληλα, τις επόμενες ώρες του Σαββάτου αναμένεται ότι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ το κρύο παραμένει ιδιαίτερα αισθητό.

Μαγικές είναι οι εικόνες από τα χιόνια σε Πισοδέρι, Νυμφαίο, Περτούλι, Ελάτη, Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, Σαμαρίνα Γρεβενών, Λίμνη Πλαστήρα, Χάνια Πηλίου, Μέτσοβο, Λάρισα και ορεινή


Ναυπακτία.

Πευκόφυτο ΚαστοριάςΖήρεια


Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο Πήλιο

Το βουνό των Κενταύρων στις ψηλότερες περιοχές του ντύνεται στα λευκά. Στα Χάνια του Πηλίου (κάτω φωτογραφία) το ύψος του χιονιού αγγίζει τα 10 εκατοστά και η θερμοκρασία έχει πέσει στους -3 βαθμούς, ενώ η χιονόπτωση που άρχισε μετά τα μεσάνυχτα, συνεχίζεται κατά διαστήματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες, το χιόνι που πέφτει είναι πολύ πυκνότερο και το ύψος του ξεπερνά τα 15 εκατοστά, αλλά δεν είναι αρκετό για την λειτουργία του αθλητικού – χιονοδρομικού κέντρου.

Ωστόσο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο του άξονα Βόλου – Ζαγοράς. Στον Βόλο και την περιφέρειά του βρέχει κατά διαστήματα, το κρύο είναι αισθητό και η θερμοκρασία δεν ξεπερνά στην πόλη τους 13 βαθμούς.

Χάνια Πηλίου

ΓρεβενάΜηλιά Μετσόβου


Ναυπακτία


newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »