Και δουλειές δίνω: Ο Τσίπρας τάζει διορισμούς δεκάδων χιλιάδων στο ΔημόσιοΜετά τη φιέστα των αναδρομικών, ο Πρωθυπουργός βγήκε στο φιλόξενο στούντιο του Alpha και απέναντι στον Σρόιτερ άρχισε να ξετυλίγει την «πραμάτεια» του: δεν είναι μόνο οι 10.000 θέσεις των ιερέων αλλά και πολλές άλλες...

Οσοι περίμεναν ένα επικοινωνιακό μπαράζ του Μαξίμου με αφορμή την επιστροφή των αναδρομικών στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, δεν διαψεύστηκαν. Μετά τη φιέστα στη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας και το σόου στη Βουλή ήρθε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο φιλόξενο στούντιο του Alpha, έχοντας απέναντί του τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ. 

Σε αυτήν την τηλεοπτική του παρουσία, όπως αναμενόταν, ο κ. Τσίπρας είπε τα γνωστά. Οτι η κυβέρνηση «ματώνει για να υπερασπιστεί τους αδύναμους», ότι το λαϊκό αίσθημα πρέπει να δικαιωθεί –«μετά την ύβρι επέρχεται η νέμεσις», είπε και έτσι ερμήνευσε το δόγμα Πολάκη στο οποίο προσχώρησε–, ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 –«θα φτάσω μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μου» τόνισε–, ότι η αντιπολίτευση «έχει υπεροπλία» σε μέσα μαζικής ενημέρωσης –λες και δεν τα είπε με την άνεσή του στον ιδιωτικό Alpha.

Αλλά κυρίως, ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε την τηλεοπτική συχνότητα του Alpha για προεκλογικές υποσχέσεις. Ανακοίνωσε έτσι, ότι εντός του 2019 θα προκηρυχθούν 10.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, καθώς, όπως είπε, θα ανοίξουν ισάριθμες θέσεις με τη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας και την αποδέσμευση των ιερέων από το Δημόσιο. Αλλά δεν έμεινε μόνο στις 10.000 θέσεις των ιερέων. Είπε επίσης ότι «κατοχυρώνουμε το “ένα προς ένα” στο Δημόσιο και το 2019 θα έχουμε 8.000 αποχωρήσεις και αντίστοιχες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, συν 7.500 προσλήψεις που έχουμε βρει τους πόρους. Αντίστοιχα και το 2019, όπου θα έχουμε 8.000 αποχωρήσεις και αντίστοιχες προσλήψεις συν τις 10.000 θέσεις από την αποδέσμευση των ιερέων».

 Ο κ. Τσίπρας τόνισε «εντός του 2019 θα προκυρηχθούν οι προσλήψεις, από την αποχώρηση των κληρικών, και αυτές θα καλυφθούν το 2020». Κάντε τα μαθηματικά: ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε περί τις 25.000 με 30.000 προσλήψεις στο Δημόσιο την επόμενη διετία!

 Κατά τα άλλα, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις από το πλαίσιο συμφωνίας με τον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καταγεγραμμένο βήμα χωρίς αντιδράσεις» και πως «οι δύο πλευρές κάνουν μισό βήμα πίσω για να κάνουν πολλά βήματα μπροστά». «Είχαμε τρία χρόνια προεργασίας με την Εκκλησία», πρόσθεσε και ανέφερε πως «σε βάθος χρόνου από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας φιλοδοξούμε να κερδίσουμε ένα σημαντικό οικονομικό όφελος». Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «παρά την καταστροφολογία που μας καταλογίζανε, εμείς φέραμε αντίμετρα χωρίς μέτρα, δίνουμε όχι όσα είπα στη ΔΕΘ, αλλά παραπάνω».

Πηγή:protagon.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »