Το Μαξίμου κάνει ότι δεν ακούει τον Κοτζιά και «βλέπει» μόνο τον Παπαντωνίου


ΤΟ ’ΡΙΞΕ ΣΤΟ… ΣΟΡΟ-ΛΟΠ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...


Αλλαγή ατζέντας με την πολιτική και επικοινωνιακή αξιοποίηση της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του επιδιώκει το Μαξίμου, αφήνοντας ωστόσο αναπάντητες τις εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Σόρος για τη διαχείριση του Σκοπιανού, με βάση τα λεγόμενα του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στριμωγμένη από το κλίμα που επικρατεί στην πολιτική ζωή και τη στασιμότητα στην οικονομία, η κυβέρνηση «γαντζώθηκε» από την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέων και ανακριτών να προφυλακιστεί το ζεύγος Παπαντωνίου για την υπόθεση των φρεγατών, που ερευνάται από το 2011 και έχει ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης από το 2012.

«Κρίνεται πια και με τη βούλα των δικαστηρίων ότι διατελέσαντες υπουργοί που ανήκουν στο βαθύ πολιτικό προσωπικό του παλιού πολιτικού συστήματος, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, περισσότερο ενδιαφέρονταν για το προσωπικό τους συμφέρον παρά υπηρετούσαν την ελληνική Πολιτεία», είπε ενδεικτικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Παράλληλα, σε μία προσπάθεια να καλύψουν τις ευθύνες για το 2015, το Μαξίμου επιχειρεί να επαναφέρει το αφήγημα ότι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί του παλαιού πολιτικού συστήματος ήταν εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για μία προεκλογική περίοδο γεμάτη σκανδαλολογία και πόλωση.

Παράλληλα, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής ως δήθεν υπερασπιστές του Γιάννου Παπαντωνίου, όπως το έκαναν και στην περίπτωση του Ακη Τσοχατζόπουλου, και ας είχαν προσχωρήσει οι στενότεροί του συνεργάτες στον ΣΥΡΙΖΑ, απολαμβάνοντας και πρώτες θέσεις στις εσωκομματικές ψηφοφορίες.

«Αντί η Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μία συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν. Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης. Ο,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους».

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία δήλωση υποστήριξης του κ. Παπαντωνίου από την αντιπολίτευση μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του δεν εμπόδισε το Μαξίμου να παίξει το δικό του επικοινωνιακό παιχνίδι που θα συνεχιστεί.


eleftherostypos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »