Ζάεφ μετά το δημοψήφισμα: Συμφωνία με την αντιπολίτευση ή πρόωρες εκλογές


Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες μέρες όσον αφορά μια ενδεχόμενη συμφωνία του Ζόραν Ζάεφ με την αντιπολίτευση των Σκοπίων, για συνταγματική αναθεώρηση, στον απόηχο του ισχνού «ναι» στο χθεσινό δημοψήφισμα στη χώρα... 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο MIA, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ θα στραφεί άμεσα στην αντιπολίτευση για να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμφωνίας, αλλιώς η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές.

Ο Ζόραν Ζάεφ καλείται τις επόμενες ημέρες να βρει τις ψήφους 11 βουλευτών, ώστε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι συζητήσεις, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ χαρακτήρισε ως ύστατη λύση την προκήρυξη εκλογών.

«Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών. Ο νόμος και το Σύνταγμα προβλέπουν τις επόμενες κινήσεις. Αλλά ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», σχολίασε. «Εάν όμως οι συζητήσεις αποτύχουν, τότε θα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές», συμπλήρωσε προσδιορίζοντας το χρόνο διεξαγωγής τους προς το τέλος Νοεμβρίου.


Την ίδια ώρα, μέσω Twitter σχολίασε ότι «περισσότερες από 600.000 φωνές από τους πολίτες της χώρας, αποτελούν κάλεσμα προς τους πολιτικούς. Καλούμε τους υπεύθυνους ηγέτες να ενωθούν και να εντάξουν τη Μακεδονία στις χώρες του ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Ας μην παίζουμε παιχνίδια με τη Μακεδονία μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »