Επιτέλους να έρθουν οι εκλογές...


Τους τελευταίους μήνες ζούμε ένα λούμπεν σκηνικό. Καταγγελίες για αποστάτες, ανυπαρξία έργων, ετοιμότητας, λογικής και οράματος... 

Ένας ολόκληρος νομός στην κατάψυξη. Όλοι βολεύτηκαν πίσω από το όνομα του Ζορμπά και τα συρτάκια του και 20 σχεδόν μέρες μετά η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει από άκρη σε άκρη ο νομός προκαλεί κατάθλιψη.

Και όμως αυτοί συνεχίζουν, εκεί, ακάθεκτοι…Περήφανοι για το έργο τους εξαπολύουν βέλη προς κάθε κατεύθυνση.

Στο Δήμο Λουτρακίου η σκιά του Καζίνο, ένα πρόβλημα 20ετίας πάνω από τα κεφάλια του μισού ΔΣ αν όχι σχεδόν όλου και συνεχίζουν.

Στο Δήμο Κορινθίων ο Αλέκος δε μπορεί καλά καλά να καλέσει τους δικούς του για ένα έκτακτο ΔΣ και βρίζει τους αποστάτες. Λες και ρε παιδί μου δε βλέπουμε τι γίνεται. Ο Ζόγκος μόνο που δε μας έβριζε που πήγαμε να προβάλλουμε το περίπτερο του Δήμου στην Έκθεση χαιρετίζοντας το γεγονός ότι συμμετείχε σε κάτι καλό για τον τόπο. Ο Μελέτης βλέπει τα ρέματα να του φέρνουν τη μάνα τους και τον πατέρα τους με τις πλημμύρες, του λένε για βαγόνια, να βρωμούν οι κάδοι σε απόσταση 10 μέτρων και δεν ιδρώνει. 
Ο Αλέκος πέφτει από καθυστέρηση σε καθυστέρηση,βλέπουμε να βάζουν σίδερα, να βγάζουν σίδερα να ξεκινούν έργα να σταματούν έργα και εκεί…Όλα είναι καλά. Να κερδίσουμε τις εκλογές.

Στο Δήμο Βέλου Βοχας οι κάτοικοι κοντεύουν να βάλουν τα κλάματα που κάθε μέρα βλέπουν τις λάσπες που ακόμα δεν έχουν καθαριστεί και δε μπορούν να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους. Μας στέλνουν μηνύματα να πιέσουμε να γίνουν πιο γρήγορα τα έργα. Δεν έτυχε ρε παιδιά και πλημμυρίσαμε. Ήταν φυσικό επακόλουθο αυτού που γίνεται σε ρέματα γιοφύρια , έργα Εθνικής και προαστιακού… Τίποτα δεν έτυχε…Πέτυχε.

Τα ίδια και στο Ξυλόκαστρο, εκεί που φαντάζει τόσο μακρινό το όραμα του κοσμοπολίτικου Ξυλοκάστρου. Ο Δήμος ζει την ευφορία της πληρότητας τη χειμερινή περίοδο και εγκατέλειψε τις ακτές του. Λες και δεν έχουμε δει ότι μπορούν να αποτελέσουν όπλο για την περιοχή.

Στη Νεμέα θυμίζουν τη γνωστή διαφήμιση ουίσκυ που όλα θέλουν το χρόνο τους…SLOOOOWWW. Χαλαράαααα. Κανένα ενδιαφέρον για κάτι καινοτόμο πρωτοπόρο….

Αυτά τα λέω με αφορμή μια συζήτηση που είχα με 5 άτομα σε ένα τραπέζι…Ο ένας μου είπε λέω να επισκεφθώ ένα οινοποιείο, μετά τι μου προτείνεις να κάνω. Έχει ξενοδοχείο εκεί να μείνω με την παρέα μετά; Όχι του λέω μόνο ξενώνες και κάτι AirBnb. Η απάντηση ήταν πολύ απλή για έναν άνθρωπο που κάνει οινοτουρισμό στη Γαλλία…Για αυτό ποτέ τα κρασιά μας δε θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει. Γιατί το κρασί δεν το γεύεσαι μόνο το ζεις…

Και έρχεται καπάκι το δεύτερο χτύπημα. Γιατί Λουτράκι και Κόρινθο με τέτοια ακτογραμμή; Τι έχουν κάνει να βγάζουν λεφτά. Ότι έχουν κάνει μόνο οι επιχειρηματίες. Καμία στόχευση. Ποιο είναι το προϊόν σας ρε Θύμιο μου λέει. Απαντώ περήφανος ότι βουλιάξαμε φέτος από τουρίστες και το Λουτράκι και το Κιάτο. Ρε προϊόν μου λέει, τι πουλάτε. Ποια είναι η στόχευση, σε ποια ηλικία;

Τι να του πεις. Ότι δεν υπάρχει τίποτα και λέμε έλα και εσύ, έλα και εσύ, έλα και εσύ. Ότι στο Διαύγεια εγκρίθηκαν 45000 ευρώ για το Δήμο Κορινθίων για τουριστική προβολή και πάνε γιουχου;

Να πεις ότι έχουμε πλακωθεί στα φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου και ότι οι επίσημοι λένε συνέχεια ότι οι ερασιτέχνες ήταν καλύτεροι από επαγγελματίες; Και βέβαια ήταν αφού το μόνο θέατρο που έχεις δει είναι στο Δελφινάριο επιθεώρηση.

Για αυτό σας λέω. Εκλογές μπας και ξεκολλήσουμε να μπουν νέα πρόσωπα στα ΔΣ πριν φύγουμε εμείς από εδώ…

Εκλογές άμεσα…

ekorinthos

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »