Α Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ και θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών


Σύντομη δήλωση για τις κυβερνητικές εξελίξεις πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγα λεπτά μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείου Εξωτερικών.... 

Αυστηρό μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί καμία διγλωσσία και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κότζια.

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν θα ανεχθεί από κανέναν, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, οποιαδήποτε αναταραχή της ομαλής πορείας της χώρας στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

«Αποφάσισα εγώ ο ίδιος να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι η επιλογή μου σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για την ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών που αναβαθμίζει τη θέση της χώρας» πρόσθεσε επιπλέον.

Και επανέλαβε: «Η απόφασή μου είναι και μία απόφαση με πολλαπλά μηνύματα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και στην κυβέρνησή μου θα έλεγα».

Ο Πρωθυπουργός, μάλιστα, έστειλε και μήνυμα προς την πΓΔΜ: «Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και θάρρος. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Δεν θα δεχτούμε την ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνή οργανισμό με συνταγματική ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας"».

Στην αρχή της δήλωσής του, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε «θερμά και ειλικρινώς» τον κ. Κοτζιά για τη συμβολή του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου και τη συμβολή του στην κοινή προσπάθεια. Γνωστοποίησε μάλιστα, πως έκανε δεκτή την παραίτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, με «πόνο καρδιάς».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »