Η ΕΡΤ δίνει 52 εκατ. ευρώ σε επτά ΠΑΕ για να προβάλει τα ματς τους


Ιδιαίτερα «ανοιχτοχέρα» αποδείχθηκε η ΕΡΤ όσον αφορά τα χρήματα που δαπάνησε για τη μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων επτά ομάδων της Super League....
Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, εγκρίθηκε κονδύλι 51.715.110 ευρώ με το οποίο η κρατική τηλεόραση θα μεταδώσει 200 αγώνες – 100 τη σεζόν 2018-19 και 100 αγώνες τη σεζόν 2019-20. Οι ΠΑΕ οι οποίες θα επωφεληθούν από την σύμβαση με την ΕΡΤ είναι ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο Ατρόμητος, η Λαμία, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη, ο Άρης και ο Παναθηναϊκός.

Για να γίνει αντιληπτό το πόσο «γενναιόδωρα» φέρθηκε η κρατική τηλεόραση με το δημόσιο χρήμα, η COSMOTE TV αγόρασε έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ 343 αγώνες του Champions League και του Europa League – τις διοργανώσεις όπου κάνουν παρέλαση οι κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης.

Επιπλέον, για το ίδιο πακέτο αγώνων και ομάδων το οποίο απέκτησε η ΕΡΤ έναντι σχεδόν 52 εκατ. ευρώ, το EPSILON του Ιβάν Σαββίδη είχε προσφέρει 24 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνδρομητική NOVA πολύ λιγότερα.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», το πιο εξοργιστικό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι παρά την υπάρχουσα υποδομή, την τεχνογνωσία και όλα τα συναφή, η δημόσια τηλεόραση των 2.256 υπαλλήλων δεν αναλαμβάνει καν την παραγωγή. Αντιθέτως, το τεχνικό έργο της τηλεοπτικής κάλυψης αυτό καθαυτό, η ΕΡΤ το αναθέτει σε έναν από τους, θεωρητικά έστω, ανταγωνιστές της, τη NOVA, πληρώνοντας όμως για τις υπηρεσίες της 2 εκατομμύρια ευρώ, πέρα των 52 εκατ. που απλόχερα προσφέρει στις επτά ΠΑΕ.

thepaper.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »