Ποιος βλαξ δέχθηκε “κέντρο υποδοχής” 3 χλμ. από την “καρδιά” της αεράμυνάς μας;


Ένταση προκλήθηκε νωρίς το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 24 Οκτωβρίου στην εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων, στο ύψος του κόμβου του Κουτσόχερου (σε μικρή απόσταση από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, το Στρατηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας), εκεί όπου για μία ακόμη φορά πρόσφυγες από τον παρακείμενο καταυλισμό απέκλεισαν πεζοί για περίπου μία ώρα το δρόμο...
Ο αποκλεισμός προκάλεσε ένταση και νεύρα με οδηγούς διερχόμενων οχημάτων, ενώ φορτηγό δέχθηκε πέτρες στην προσπάθειά του να περάσει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Χρειάστηκε η επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκτόνωση της κατάστασης. Οι πρόσφυγες θέτουν μετ’ επιτάσεως μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσής τους στον καταυλισμό.


Υπενθυμίζεται ότι σε κοντινή απόσταση από τον καταυλισμό των μεταναστών/προσφύγων και από το σημείο που διεκόπη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Εθνική οδό βρίσκεται η καρδιά του Ελληνικού Συστήματος Αεράμυνας, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, ένα από τα πλέον νευραλγικά κέντρα διοίκησης του Ελληνικού Αμυντικού Συστήματος.

Το περιστατικό καταγράφηκε λίγα μόλις χιλιόμετρα από τις εγκαταστάσεις αυτές και θα έπρεπε να προκαλέσει τον προβληματισμό των υπευθύνων. Οι συνεχόμενες πληροφορίες για τον εντοπισμό Τζιχαντιστών και άλλων επικίνδυνων ατόμων στους καταυλισμούς των μεταναστών/προσφύγων, καθώς και οι συνεχόμενες εξεγέρσεις αυτών στους καταυλισμούς ανα την χώρα για διάφορους λόγους, πιθανόν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την Εθνική Ασφάλεια στο άμεσο μέλλον.


Το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό για την Εθνική Ασφάλεια και Άμυνα στις περιπτώσεις που οι καταυλισμοί αυτοί βρίσκονται πλησίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Ελπίζουμε οι φύλακες να έχουν γνώσει για να μην αιφνιδιαστούμε και χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε αρνητικές εξελίξεις.

ΠΗΓΗ: Onlarissa και πληροφορίες του DP

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »