Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην ΚόρινθοΦέτος για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα λάβουν χώρα στην πόλη της Κορίνθου οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Φωταγώγηση .

Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων , των καταστημάτων ΝΠΔΔ , των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 26ης, 27ης και 28ηςΟκτωβρίου.
Ομιλίες .

Ώρα 9.30 π.μ. ομιλίες-απαγγελίες ποιημάτων στα Λύκεια , Γυμνάσια , Τεχνικές Σχολές και Δημοτικά Σχολεία με την φροντίδα των Δ/ντων τους.
Κατάθεση Στεφανιών .

Ώρα 11.00 π.μ. Προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών στο Μαυσωλείο των Ηρώων στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου από αντιπροσωπείες μαθητών των Λυκείων , Γυμνασίων , Τεχνικών Σχολών και Δημοτικών Σχολείων , Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών , αφού προηγηθεί τρισάγιο από τον Ιερέα του Ναού .Οι μαθητές θα προσέλθουν συντεταγμένοι με επικεφαλής τους καθηγητές , δασκάλους και τους βαθμοφόρους τους με το συντονισμό του Προϊσταμένου γραφείου Φυσικής Αγωγής .

Κατά την κατάθεση των στεφανιών θα παρευρεθούν αντιπροσωπεία Αξιωματικών από τη Φρουρά Κορίνθου και αντιπροσωπείες Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου , Τραυματιών και Εφέδρων.

Προ του Μνημείου θα έχει παραταχθεί η Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων .


ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Εωθινό .

Ώρα 7.30 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης , με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου και η Δημοτική Φιλαρμονική θα περιέλθει τους δρόμους της πόλης και θα παίζει θριαμβευτικά εμβατήρια.
Έπαρση της Σημαίας .

Ώρα 8.15 π.μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Μαυσωλείο των Ηρώων με την παρουσία στρατιωτικού τμήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων.
Δοξολογία .

Ώρα 11.00 π.μ. τέλεση επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου , χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονύσιου.
Ομιλία .

Μετά το τέλος της δοξολογίας και μέσα στον Ιερό Ναό ο κος Παρασκευόπουλος Κωνσταντίνος Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Κορίνθου θα εκφωνήσει τον Πανηγυρικό της ημέρας.
Επιμνημόσυνη Δέηση .

Μετά το τέλος της ομιλίας θα γίνει συγκέντρωση των επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο προ του Μαυσωλείου των Ηρώων όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση .

Ο Διοικητής της Φρουράς Κορίνθου παρακαλείται για τη διάθεση εκεί στρατιωτικού τμήματος για την απόδοση τιμών και ο Δήμαρχος Κορινθίων για τη διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Κατάθεση Στεφανιών.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. εκπρόσωπο της Κυβέρνησης , Περιφερειάρχη Πελοποννήσου , Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, εκπρόσωπο της Βουλής, Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κορίνθου , Δήμαρχο Κορινθίων , Πρώην Υπουργούς Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών περιόδων, Πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Προϊστάμενο Δικαστικού Γραφείου , Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίων Δήμου Κορινθίων , Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου , Περιφερειακό Συμβούλιο , Δημοτικό Συμβούλιο , πρώην Βουλευτές, Προέδρους Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. , Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου , Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων , των Σωμάτων Ασφαλείας , του Λιμενικού , του Πυροσβεστικού εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη , Προέδρους Επιστημονικών Οργανώσεων Προέδρους άλλων σωματείων και οργανώσεων.

Τήρηση σιγής ενός λεπτού , στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Εθνικός Ύμνος.
Παρέλαση

Ώρα 12.00 π.μ. παρέλαση ενώπιον των Αρχών στο κέντρο της Κεντρικής πλατείας της πόλης (απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο) της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων , της μαθητιώσας νεολαίας , του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών , Ελλήνων Προσκόπων , αναπήρων πολέμου και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων , Ελληνικής Αστυνομίας , του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Διάρκεια παρέλασης 40-60 λεπτά.
Υποστολή της Σημαίας

Ώρα 17.00 μ.μ. επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Μαυσωλείο των Ηρώων, όπως και κατά την έπαρση.
Τελετάρχες

Τελετάρχης στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου και στο χώρο του Μαυσωλείου των Ηρώων , ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου Κορινθίων κ. Δημήτριος Λυγάκης .

Τελετάρχης κατά την κατάθεση στεφανιών από τις Εκπαιδευτικές Αρχές στο Μαυσωλείο των Ηρώων , στο Ι.Ν. Απ. Παύλου την 26η Οκτωβρίου , καθώς και για το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των μαθητών , Προσκόπων κ.λ.π. την 28η Οκτωβρίου ορίζεται η αναπληρώτρια προϊσταμένη Γραφείου Φυσικής Αγωγής κα. Γκέλμπουρα Σοφία.

Υπεύθυνοι για τα τμήματα τους είναι οι συνοδοί καθηγητές και δάσκαλοι.
Συμμετοχή

Παρακαλούνται να παραστούν :
Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Οι Βουλευτές του Νομού
Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου
Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κορίνθου
Ο Δήμαρχος Κορινθίων
Πρώην Υπουργοί κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών περιόδων
Ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
O Προϊστάμενος Δικαστικού Γραφείου
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων
O Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου
Οι Δήμαρχοι του Νομού
Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Κορινθίας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων
Πρώην Βουλευτές
Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ.
Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου
Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη
Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας
Οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Οργανώσεων
Οι Πρόεδροι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών
Οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
Οι Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
Οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού με στολή
Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου
Οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων
Οι Πρόεδροι των Εργατικών Οργανώσεων
Οι Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών
Οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων


Ληπτέα Μέτρα.

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου παρακαλείται να μεριμνήσει για την ιεροτελεστία .

Η Φρουρά Κορίνθου να μεριμνήσει για την έπαρση και υποστολή της Σημαίας , για τη συμμετοχή στρατιωτικού τμήματος , για την απόδοση τιμών και για τη στρατιωτική παράταξη κατά την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων.

Ο Δήμος Κορινθίων να μεριμνήσει
Για τη διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής
για το μεγαλοπρεπέστερο σημαιοστολισμό , φωταγώγηση και διακόσμηση της πόλης.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να μεριμνήσει για την τήρηση της τάξης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ Ι.ΚΑΛΛΙΡΗΣ

hlektra.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »